DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Kahve Aşkına! İşte En Popüler Kahve Çeşitleri

Yaşam 58
Yayınlama: 23 Ocak 2024 Salı 03:54 Kaynak: Haber Merkezi

Kahve, içimiyle kalplere ferahlık veren, sohbetleri renklendiren, kimi zaman bir dinlenme molasında kimi zaman dost sohbetlerinde vazgeçilmez bir yanımızdır. Çeşitli demleme yöntemleriyle birlikte dünya genelinde popülerliğini artıran kahve çeşitlerine birlikte göz atalım. İster bir espresso düşkünü olun, ister Türk kahvesine bayılanlardan, ister filtre kahve aşığı; işte en çok tercih edilen 10 kahve çeşidimiz!

Kahve Aşkına! İşte En Popüler Kahve Çeşitleri

Türk Kahvesi: Günümüze değin gelen ve halen herkes tarafından büyük bir ilgiyle tüketilen Türk kahvesi, özgün ve kuvvetli lezzeti sebebiyle sofraların vazgeçilmezi. Osmanlı'dan günümüze uzanan köklü bir geçmişi olan Türk kahvesi, hem kültürümüzün bir parçasıdır, hem de damak tadımıza hitap eder. Kahveler arasındaki yeri her zaman ayrıdır.

Espresso: İtalyanların vazgeçilmezi olan espresso, son yıllarda ülkemizde de popülerliğini artırmış durumda. Kahve çekirdeklerinin yüksek basınç altında sıcak su ile karıştırılması ve bu karışımın cezveden süzülerek fincana aktarılmasıyla elde edilen espresso, güçlü bir lezzete sahip. Ayrıca espresso bazlı birçok farklı kahve türünün de ana bileşeni.

Filtre Kahve: Yine son dönemlerde ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan filtre kahve, su ve kahve karışımının demlendirilip süzülerek elde edildiği bir kahve çeşidi. Hem aroma, hem de tat yönünden oldukça zengin olan filtre kahvenin yoğun bir tiryakisi bulunmaktadır.

Granül Kahve: Hız ve pratiklik açısından tercih edilen bir diğer kahve türü ise granül kahve. Özellikle evlerimizde ve iş yerimizde hızla kahve hazırlamak için ideal bir seçim olan granül kahve, kahve çekirdeklerinin öğütülerek suyla karıştırılması ve bu karışımın yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir kahve çeşididir.

Kahve Çeşitlerimizle Sohbetlere Renk Katın

Seçim sizin! İster sabahları uyanmanızı sağlayan bir espresso tercih edin, ister öğleden sonra keyifli bir molada Türk kahvesi yudumlayın. Belki bir Amerikan filtresi düşündünüz, belki de hızlı bir çözüm olarak granül kahve. Hangi kahveyi tercih ederseniz edin, lezzeti ve aromasıyla keyifli bir deneyim sunan kahvemiz, anılarınıza eşlik edecek.

BENZER HABER