DOLAR 34.29 ₺
EURO 37.09 ₺
STERLIN 44.60 ₺
G.ALTIN 3,028.14 ₺
BTC 66,532.37 $
ETH 2,437.76 $
BİST 8,908.47

İznik Zeytininin Fiyatları Piyasanın Üzerinde Şaşırtıyor

EkonomiYerelBursa 6
Yayınlama: 16 Temmuz 2024 Salı 16:10 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa'nın zeytiniyle ünlü olan İznik ilçesinde, Türkiye'nin en lezzetli zeytinlerinden biri üretiliyor. Zeytin fiyatları, kilogram başına 200 ila 400 TL arasında değişiyor. Turistik bir cazibe merkezi olan İznik zeytinyağı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İznik Zeytininin Fiyatları Piyasanın Üzerinde Şaşırtıyor

İznik Zeytininden Haber Var! Türkiye'nin en lezzetli zeytinleri arasında gösterilen İznik zeytininin fiyatları şaşırtıyor. Zeytinin başkenti olarak bilinen bu ilçede, zeytin fiyatları piyasanın üzerinde seyrediyor. Turistlerin uğrak noktası İznik, misafirlerine enfes zeytinyağı deneyimleri sunuyor.

Türkiye’nin en lezzetli zeytinin üretildiği İznik’te zeytin fiyatları piyasanın altında değil.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın zeytini ile meşhur olan İznik ilçesinde, Türkiye’nin en lezzetli zeytinlerinden biri üretiliyor.

Halk arasında zeytinin başkenti olarak tanımlanan ve daha çok sofralık zeytinin üretildiği İznik’te zeytin fiyatları piyasanın altında kalmıyor.

Kilogram fiyatı 200 ila 400 TL arasında değişen zeytinler, ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgi görüyor.

Öte yandan İznik’teki birçok dükkanda 250 gramı ortalama 200 liradan satılan zeytin reçeline de rastlamak mümkün.

Bursa'nın zeytinin ana vatanı olarak kabul edilen İznik ilçesinde, zeytin fiyatlarının yüksek seyrettiği gözleniyor. Kilogram başına 200 ila 400 TL arasında değişen fiyatlar, ürünün kalitesi ve lezzetiyle öne çıkıyor. İznik'te hem yöresel halk hem de ziyaretçiler, bu eşsiz lezzeti tatma fırsatını kaçırmıyor. Ayrıca, ilçede satılan zeytin reçeli de geleneksel tat arayanlara hitap ediyor.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code