DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.49 ₺
G.ALTIN 2,876.29 ₺
BTC 62,970.62 $
ETH 2,451.92 $
BİST 9,900.25

İznik Surları Alkol ve Madde Bağımlılarının Meskeni Haline Geldi

GündemYerelBursa 7
Yayınlama: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 09:27 Kaynak: İGF Haber Ajansı

İznik’i çevreleyen surların İstanbul kapısı, bakımsızlık sebebiyle alkol ve madde bağımlılarının meskeni haline geldi. İstanbul Kapı'nın hemen yanında, alkol ve madde bağımlıları tarafından mesken edinilen alanda ateş yakılarak zarar verilirken, çevre çöpler ve alkol şişeleriyle dolmuş durumda. Surların yıkılan bölümleri de restore edilmemiş ve terk edilmiş durumda, yabani otların ve sarmaşıkların arasında kalmış.

İznik Surları Alkol ve Madde Bağımlılarının Meskeni Haline Geldi

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan tarihi surların İstanbul Kapısı, bakımsızlık nedeniyle alkol ve madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Alkol ve madde bağımlıları tarafından mesken edinilen alanda surlara zarar veriliyor ve çevre çöp yığınları ile dolmuş durumda. Yetkililer tarafından ihmal edilen surların yıkılan bölümleri ise ıssız ve bakımsız bir halde bekliyor.

İznik’i çevreleyen surların İstanbul kapısı, bakımsızlık sebebiyle alkol ve madde bağımlılarının meskeni oldu.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan ve Batı Roma İmparatorluğu tarafından inşa edilen surların İstanbul’a açılan kapısı (İstanbul Kapı) ve çevresi, bakımsımsızlık sebebiyle madde bağımlılarının meskeni oldu.

İstanbul Kapı’nın hemen yanında, iki sur arasında kalan kısmı kendilerine mesken eden alkol ve madde bağımlıları, ateş yakarak surlara zarar vermenin yanı sıra etrafı da çöpler ve alkol şişeleriyle çöplüğe çevirmiş durumda.

Öte yandan surların yıkılan bölümleri de yetkililer tarafından restore edilmemiş ve bakımları dahi yapılmamış. Surlar ve İstanbul Kapı adeta terk edilerek yabani otlar ile sarmaşıklara bırakılmış.

Bursa'nın tarihi İznik ilçesinin çevresinde bulunan surlar, maalesef bakımsızlık sebebiyle tehlikeli bir duruma gelmiş durumda. İstanbul Kapı'nın etrafında toplanan alkol ve madde bağımlıları, surlara zarar verirken çevreyi de kirletiyor. Yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri alarak surları restore etmeleri ve çevreyi temizlemeleri gerekiyor.

BENZER HABER