DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.16 ₺
STERLIN 45.46 ₺
G.ALTIN 2,869.44 ₺
BTC 62,984.28 $
ETH 2,452.45 $
BİST 9,922.08

İzmit Millet Bahçesi Yenileniyor - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çalışmalarını Hızlandırıyor

GündemYerelKocaeli 5
Yayınlama: 1 Nisan 2024 Pazartesi 12:01 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Kocaeli'nin yeşil alanlarına değer veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit merkezde bulunan Kocaeli Fuarı'nı 278 bin metrekarelik bir Millet Bahçesine dönüştürüyor. Spor alanları ve sosyal mekanların yer aldığı İzmit Millet Bahçesi, kafelerdeki hummalı çalışmalar ve altyapı çalışmalarıyla şekillenmeye başlıyor.

İzmit Millet Bahçesi Yenileniyor - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çalışmalarını Hızlandırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit'in merkezinde bulunan Kocaeli Fuarı'nı Millet Bahçesine dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yenilenerek yeşil alan miktarını artıran belediye, İzmit Millet Bahçesi içinde spor ve sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor. Ekipler hummalı çalışmalarla kafeleri yenilerken altyapı çalışmalarıyla da bölge şekillenmeye başlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit merkezde yer alan Kocaeli Fuarı’nın Millet Bahçesine dönüşümü için çalışmalarına devam ediyor

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli’nin birçok noktasında çalışmalar yaparak yeşil alan miktarını artıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit merkezde yer alan Kocaeli Fuarı’nın Millet Bahçesine dönüşümü için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

YEŞİL ALANLAR ARTIYOR

Yeşile önem veren ve bu zamana kadar yaptığı çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. İzmit merkezde yer alan Kocaeli Fuarı bu kapsamda yenilenerek Millet Bahçesine dönüştürülüyor. Toplamda 278 bin metrekare alan üzerine inşa edilen İzmit Millet Bahçesi içerisinde spor ve sosyal alanları, çok amaçlı salonlarıyla birçok etkinlik alanını içerisinde barındırıyor.

KAFELERDE HUMMALI ÇALIŞMA 

Eski ve kullanışsız yapıların kaldırıldığı alanda vatandaşların kullanımı için yenilerinin yapımı devam ediyor. Bu kapsamda kafeler bölgesinde cam montajında sona gelindi. Prekast dış cephe imalatları devam ediyor. Ekipler yapılan iç kısımlarında ise zemin döşeme imalat hazırlıklarına başladı.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Düğün salonları bölgesinde ise ekipler A-B blok kör kasa imalatları, dış cephe prekast imalatları, çatıda yalıtım öncesi koruma betonu imalatlarına devam ediyor. İç kısımlarda ise duvar sıva imalatlarıyla birlikte elektrik mekanik tesisat imalatları yapılıyor. C-D blokta ise tabliye kalıp demir imalatlarına devam ediliyor. Alanın alt yapı imalatları kapsamında yağmursuyu hattı %90, pis su hattı %70, temiz su hattı ise %20 oranında tamamlandı. Çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanları artırma çalışmalarına İzmit merkezdeki Kocaeli Fuarı'nı Millet Bahçesine dönüştürerek devam ediyor. İzmit Millet Bahçesi, 278 bin metrekarelik bir alanda spor ve sosyal alanlarıyla, çok amaçlı salonlarıyla İzmirlilere keyifli vakit geçirme imkanı sunacak. Kafelerde hummalı çalışmaların yanı sıra altyapı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların kullanımına sunulacak olan bu modern ve yeşil alan, bölgeye ayrı bir güzellik katacak.

BENZER HABER