DOLAR 34.29 ₺
EURO 37.09 ₺
STERLIN 44.60 ₺
G.ALTIN 3,028.14 ₺
BTC 66,957.03 $
ETH 2,473.90 $
BİST 8,908.47

İzmir'de Eş Zamanlı Bayi Denetimi: Son Kullanım Tarihi Geçmiş Ürünlere İdari Para Cezası

GündemYerelİzmir 15
Yayınlama: 4 Ağustos 2024 Pazar 09:44 Kaynak: İGF Haber Ajansı

İzmir'de gerçekleştirilen eş zamanlı denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş 58 kg ve 107 litre bitki koruma ürünleri yed-i emine alınarak 3 bayiye 219 bin 414 TL idari para cezası uygulandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, denetimlerin bitki koruma ürünlerinin satışı ve depolanması konularında daha etkili kontroller yapılması adına planlandığını vurguladı.

İzmir'de Eş Zamanlı Bayi Denetimi: Son Kullanım Tarihi Geçmiş Ürünlere İdari Para Cezası

İzmir'de gerçekleştirilen eş zamanlı bayi denetiminde şaşırtıcı detaylar ortaya çıktı. Son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin satışıyla ilgili idari para cezalarının yanı sıra denetim sürecindeki titizlik dikkat çekiyor.

İzmir'de eş zamanlı bitki koruma ürünleri bayi denetimleri yapıldı. Denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş 58 kg ve 107 litre bitki koruma ürünü yed-i emine alınarak 3 bayiye 219 bin 414 TL idari para cezası uygulandı.

İZMİR (İGFA) - 318 Ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri Bayiinde yapılan eş zamanlı denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş olan 58 kg ve107 litre bitki koruma ürünü yed-i emine alınarak 3 bayiye 219 bin 414 lira İdari Para Cezası uygulandı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, bitki koruma ürünleri ile ilgili olarak Bakanlığımıza yapılan değerlendirmeler sonucunda,  bitki koruma ürünlerinin satışı ve depolanması ile ilgili daha etkili kontrol yapılmasına yönelik planlamalar kapsamında;  16 - 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bitki koruma ürünlerinin satışı ve depolanmasına yönelik ülke genelinde eş zamanlı kontrol yapılmasına karar verildiğini anımsattı.

Şahin, 2019 yılında yürürlüğe giren bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanmasıyla ilgili yönetmelik kapsamında il ve ilçedeki ruhsatlı bitki koruma ürünleri bayilerinin yıllık denetimlerinin bakanlığa yetkilendirilmiş personel tarafından yılda en az 2 kez yapıldığını belirterek, "İl ve ilçelerimizde Müdürlüğümüzce ruhsatlandırılmış toplam 318 Ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri Bayimiz bulunmaktadır. Bu ruhsatlı bayiler dışında Bitki Koruma ürünlerinin satışı veya bulundurulması yasaktır" dedi.

Yapılan eş zamanlı denetimlerde; bakanlıktan onay almamış kayıt dışı ve izinsiz bitki koruma ürünü satış veya depolamayerlerinin bulunup bulunmadığı, kullanımı sonlandırılmış, sahte, kaçak ve ruhsatsız bitki koruma ürünlerinin satışının yapılıp yapılmadığı, pazarlarda, özel araçlarda seyyar veya gezgin satıcılar tarafından satılıp satılmadığı,  ürünlerin internet üzerinden satışının yapılıp yapılmadığı denetlendi.

İzmir'de yapılan eş zamanlı bitki koruma ürünleri bayi denetimlerinde son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin tespit edilmesi üzerine 3 bayiye yüksek meblağda idari para cezası uygulandı. Bu denetimler, bitki koruma ürünlerinin satışı ve depolanmasında daha sıkı kontrollerin gerekli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İl Tarım ve Orman Müdürü'nün açıklamalarına göre, bu denetimlerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceği belirtildi.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code