12 Mart 2025 Çarşamba
DOLAR 36.60 ₺
EURO 39.93 ₺
STERLIN 47.34 ₺
G.ALTIN 3,431.25 ₺
BTC 83,321.98 $
ETH 1,922.18 $
BİST 10,438.33

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: 'Bu Düzen Değişene Kadar Haykıracağız'

Siyaset 9
Yayınlama: 12 Şubat 2025 Çarşamba 14:00 Kaynak: Piha Haber Ajansı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında kredi kartı borcu takibindeki artışı vurgulayarak 'Bu gelmekte olan bir afettir, tıpkı deprem gibi, bağıra bağıra gelmektedir' dedi. Dervişoğlu, hükümet eleştirilerine devam ederek kumarhane ekonomisine mahkum olmayacaklarını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: 'Bu Düzen Değişene Kadar Haykıracağız'
ads

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nun grup toplantısında yaptığı çarpıcı açıklamalar gündemi sarsmaya devam ediyor. Kredi kartı borcu takibindeki artışı depreme benzeterek 'Bu gelmekte olan bir afettir' diyen Dervişoğlu, hükümete sert eleştirilerde bulundu. Ekonomik konulardan dem vuran Dervişoğlu, 'Kumarhane ekonomisine mahkum olmayacağız' çıkışını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kredi kartı borcu nedeniyle takibe alınanların sayısının geçen yıla oranla iki kat arttığına dikkat çeken Dervişoğlu, “Bu gelmekte olan bir afettir. Tıpkı deprem gibi, bağıra bağıra gelmektedir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, “Her zaman kasanın kazandığı, turpları bilmem ama heybenin kasa olduğunu gayet iyi biliyorum" diyerek hükümete göndermelerini sürdürdü.

"Kasanın büyüğünün nerede olduğunu da çok iyi bilmekteyiz" diyen Dervişoğluı, kumarhane ekonomisine mahkum olmayacaklarını belirtti.

 

?ref_src=twsrc%5Etfw">February 12, 2025

 

Bugün vatandaşın haklı erken seçim arzusunu dillendirdiğini belirten Dervişoğlu, muhalefete de seslendi.

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir daha seçilmeyi, ölene kadar seçilmeyi adım adım planladığını iddia ederek, "Çekindiği bir şey yoktur. Kural, anayasa, kanun tanımamaktadır. Milletten utanmamakta, Allah’tan da korkmamaktadır. İktidarsız bir an bile nefes alamayacak kaybedecek çok şeyi olan bir dikta rejimi karşısında, geçmişte yaptığınız gibi, bunlar “atı alıp Üsküdar’ı geçerken” Arkasından sessizce el sallamaya hazırlananlara sesleniyorum: Umut, safdilce ayakta tutulamaz. Böyle devam ederse ve muhalefet aklını başına almaz ise, önümüzdeki seçim süreci, demokratik bir ülkenin, olağan şartları içerisinde milli iradenin tecelli ettiği bir şekilde olmayacaktır” diye konuştu.

Sisteme karşı mücadele ettiklerini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Müsaat Dervişoğlu, ısrarla dile getirdikleri konuyu bir kez daha vurgulayarak, "İYİ Parti’nin en temel siyasi projesi iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçiştir. Bunun ne olduğunu, yol haritasını, nasıl yapılacağı da bellidir” diyerek, "Bu düzen düzelene kadar kahrolsun istibdat, yaşasın, adalet ve hürriyet diyerek haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye'deki siyasi düzenin değişmesi gerektiğini vurgulayarak 'Bu düzen düzelene kadar kahrolsun istibdat, yaşasın adalet ve hürriyet' diye haykırdı. Değişim taleplerini dile getiren Dervişoğlu, partisinin siyasi projesi olan iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçişi savundu. Gelecek seçim sürecine ilişkin uyarılarda bulunan Dervişoğlu, muhalefeti de uyardı ve demokratik bir ülkenin gereği olan milli iradenin tecellisinin sağlanması için sürecin şeffaf olması gerektiğini vurguladı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code