DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.41 ₺
G.ALTIN 2,861.94 ₺
BTC 62,982.99 $
ETH 2,452.40 $
BİST 9,957.91

İTÜ'lı Gençlerden Yeni 'Milli Teknoloji Hamlesi' Heyecan Verici Başarı

Gündem 8
Yayınlama: 23 Haziran 2024 Pazar 13:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Teknofest kuşağının 'Milli Teknoloji Hamlesi' kapsamında İTÜ Vefa Havacılık Takımı'nın ABD'de düzenlenen 'Spaceport America Cup' roket mühendisliği yarışmasında 10 bin feet kategorisinde birinci olduğunu duyurdu. Görgün, gençlerin bu başarısından büyük gurur duyduğunu belirterek takımı tebrik etti.

İTÜ'lı Gençlerden Yeni 'Milli Teknoloji Hamlesi' Heyecan Verici Başarı

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 8 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, İTÜ Vefa Havacılık Takımının ABD'de düzenlenen 'Spaceport America Cup' yarışmasında birinci olarak Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında önemli bir başarı elde ettiğini duyurdu. Gençlerin bu uluslararası arenadaki zaferi büyük gurur yarattı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sosyal medya hesabından Milli Teknoloji Hamlesi ile ilgili yeni gelişme paylaştı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Teknofest kuşağının "Milli Teknoloji Hamlesi" ile potansiyelini gerçekleştirmeye, başarısıyla ismini tarihe yazdırmaya devam ettiğini kaydetti.

Prof. Dr. Görgün, İTÜ Vefa Havacılık Takımı'nın ABD’de düzenlenen, 20 ülkeden 151 takımın katıldığı roket mühendisliği yarışması “Spaceport America Cup”da, 10 bin feet kategorisinde birinci olduğunu açıkladı.

Görgün, "Başarılarıyla bizleri gururlandıran genç kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, İTÜ Vefa Havacılık Takımı'nın uluslararası bir arenada başarılı performans göstererek 'Milli Teknoloji Hamlesi' adına büyük bir adım atmalarını memnuniyetle karşıladı. Bu tür başarılar, gençlerin ülke savunma sanayisine olan katkısını ve potansiyelini göstermesi açısından önem arz etmektedir. Gençleri yürekten tebrik eden Görgün, Milli Teknoloji Hamlesi'nin geleceğin teknoloji liderleri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

BENZER HABER