DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.44 ₺
G.ALTIN 2,873.15 ₺
BTC 62,966.01 $
ETH 2,451.74 $
BİST 9,900.25

İstanbul'da Epilepsi Farkındalık Kampanyası İle Mor Gün Kutlandı

Gündem 5
Yayınlama: 26 Mart 2024 Salı 12:28 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği'nin düzenlediği Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası kapsamında, 26 Mart Mor Gününde İstanbul'da epilepsi farkındalığı Beşiktaş Meydanı'nda afişlerle vurgulandı. QR kodu okutulan afişlerle İstanbullular, epilepsi hakkında bilinçlendi.

İstanbul'da Epilepsi Farkındalık Kampanyası İle Mor Gün Kutlandı

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından düzenlenen Epilepsi Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul'da unutulmaz bir gün yaşandı. Beşiktaş Meydanı'nda gerçekleşen etkinlikte yer alan afişler, şehrin dikkatini çekerken, QR kodları okutularak halk bilinçlendirildi. Tüm İstanbulluları epilepsi konusunda farkındalık yaratmaya davet eden etkinlik, toplumda oluşan ön yargıları yıkmayı ve epilepsi hastalarına destek olmayı hedefledi.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nin hayata geçirdiği Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası kapsamında, 26 Mart Mor Gün’de İstanbul’da epilepsi farkındalığına dikkat çekildi

İSTANBUL (İGFA) - Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, 26 Mart Mor Gün yani Epilepsi Farkındalık Günü’nde, Beşiktaş Meydanı’na yerleştirdiği farkındalık afişleri ile Türkiye'de yaşayan 1 milyon epilepsi hastasının yalnız olmadığına dikkat çekildi.

‘Gerçeği Gör’mek için afişlerde yer alan QR kodu okutan İstanbullular, epilepsi farkındalık mesajlarıyla karşılaştı. 

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, Epilepsi Farkındalık Araştırması sonuçlarına göre çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından ön yargıları sebebiyle rahatsızlık duyanların oranı yüzde 60. Farkındalığı artırmak mümkün ama bunun için değişimi hep birlikte başlatılması gerektiğini söyledi.

"Epilepsi hastaları herkes gibi hayatlarına devam edebilir, okuyabilir, çalışabilir, evlenebilir, çocuk sahibi olabilir ve başarılı işlere imza atabilirler" diyen Bebek, "Bu konuda gerçeği görelim, ön yargılarımızı bir yana bırakalım, farkında olalım ve  çevremizi de farkındalığa davet edelim. Epilepsi farkındalık kampanyasına destek olmak için Epilepsi İçin Bak Instagram sayfasında yer alan ‘Mor Gözlük' filtresi ile fotoğrafınızı çekebilir ve bilinçlendirici mesajlarınızla birlikte #EpilepsiİçinBak ve #GerçeğiGör etiketleriyle paylaşabilirsiniz" diye konuştu.

Türkiye'de yaklaşık 1 milyon epilepsi hastası bulunuyor ve bu kişilerin desteklenmesi, anlaşılması ve toplumda kabul görmesi gerekiyor. Epilepsi Farkındalık Günü'nde İstanbul'da gerçekleştirilen etkinlik, epilepsi konusunda toplumsal bilinci artırmayı hedefledi. Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda, epilepsi hastalarının da normal hayatlarını sürdürebileceği vurgulanarak, toplumda oluşan yanlış algıların yıkılması gerektiği vurgulandı. Herkesin epilepsi konusunda bilinçlenmesi ve destek olması gerektiği belirtilirken, sosyal medya üzerinden yapılan kampanyalara herkesin destek olması çağrısı yapıldı.

BENZER HABER