DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.14 ₺
STERLIN 45.45 ₺
G.ALTIN 2,874.78 ₺
BTC 62,992.40 $
ETH 2,452.76 $
BİST 9,900.25

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'İtfaiye Acil Çağrısı'

Gündem 9
Yayınlama: 6 Nisan 2024 Cumartesi 09:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 400 itfaiye eri mesai arkadaşıyla, Çekmeköy İtfaiye İstasyonu’nda kurulan iftar sofrasında buluştu. İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın itfaiye eri alımı talepleriyle ilgili yazılarını yanıtsız bıraktığı bilgisini paylaşarak, 3 bine yakın itfaiye eri ihtiyaçları olduğunu vurguladı. 'Bu şehrin afetlere karşı güçlü, dayanıklı olması lazım. Ve bizim personel alımına ihtiyacımız var. Bu şehirde afetin zamanı yok.' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'İtfaiye Acil Çağrısı'

Ekrem İmamoğlu, itfaiye eri alımı hakkında ses getiren açıklamalarda bulundu. İstanbul'un acil durumlara hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, itfaiye erlerinin sayısındaki eksikliğe dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 400 itfaiye eri mesai arkadaşıyla, Çekmeköy İtfaiye İstasyonu’nda kurulan iftar sofrasında buluştu.

İSTANBUL (İGFA) - Çekmeköy ve Sancaktepe’nin çiçeği burnunda belediye başkanlarının eşlik ettiği İBB Başkanı İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın itfaiye eri alımı talepleriyle ilgili yazılarını yanıtsız bıraktığı bilgisini paylaştı.

3 bine yakın itfaiye eri ihtiyaçları olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Biz, yıllardır talepte bulunuyoruz. Diyoruz ki; bu şehrin afetlere karşı güçlü, dayanıklı olması lazım. Ve bizim personel alımına ihtiyacımız var. Bu şehirde afetin zamanı yok. Ama ne yazık ki bakanlık, defalardır sunmamıza rağmen, bu talebimizi hala cevaplamamakta ısrar ediyor. Umut ederiz, buradan sizlerin oruç sofrasından, Ramazan sofrasından tekrar dile getiriyoruz. Böylesi önemli bir kadroya İstanbul'umuzun ihtiyacı vardır” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB İtfaiye personeli ile yapılan iftar buluşmasında, bakanlığın itfaiye eri alımı taleplerine cevap vermemesi konusunda eleştirilerini dile getirdi. Imamoğlunun bu çağrısıyla, İstanbul'da afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

BENZER HABER