DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,868.82 ₺
BTC 62,974.50 $
ETH 2,452.07 $
BİST 9,915.88

İletişim Başkanlığı Seçim Manipülasyonlarına Karşı Uyardı

Gündem 8
Yayınlama: 31 Mart 2024 Pazar 13:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı

İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde seçmenleri, seçim oylarının geçersiz sayılması için tespit edilen manipülasyonlara karşı uyardı. Vatandaşlara, oyların geçersiz sayılmasına neden olabilecek her türlü manipülasyon girişimine karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

İletişim Başkanlığı Seçim Manipülasyonlarına Karşı Uyardı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, seçimlerde yaşanan manipülasyonları ortaya çıkarıyor! Vatandaşlar dikkat: Oyların geçersiz sayılmasına yönelik tuzaklara karşı uyarı geldi. Detaylar haberimizde!

İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, seçimler dolayısıyla manipülasyonlara karşı seçmenleri uyardı.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "'Tercih ettiğiniz adaya oy attıktan sonra diğer partilerin üzerini çizin' şeklindeki paylaşımlar, oyların geçersiz sayılması için yürütülen manipülasyon çalışmalarıdır" açıklaması yapıldı.

Vatandaşların 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kullanacağı oyların geçersiz sayılması için manipülasyon kampanyalarının yürütüldüğü tespit edildiğini kaydeden İletişim Başkanlığı, "İddiaların aksine, "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında herhangi bir özel işaret, herhangi bir isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılmış, karalanmış oy pusulaları geçersiz sayılacaktır. Yine zarfların içerisine, oy pusulası dışında (not, nesne vb.) konulması da kullanılan oyun geçersiz sayılmasına neden olacaktır. Seçim süreciyle ilgili yalnızca resmi kaynakların açıklamalarını dikkate alınız, manipülasyon kampanyalarına paylaşımlara itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığı'nın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, seçmenlerin dikkatini çekiyor ve seçim manipülasyonlarına karşı uyarıda bulunuyor. Manipülasyon çalışmalarının varlığı ortaya çıkarılırken, vatandaşlar oylarını kullanırken titiz olmaları konusunda uyarılıyor. Oy pusulalarının geçerli sayılabilmesi için belirlenen kurallar ve uyarılar dikkate alınarak, seçim güvenliği için önlemlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

BENZER HABER