22 Nisan 2025 Salı
DOLAR 38.25 ₺
EURO 44.15 ₺
STERLIN 51.30 ₺
G.ALTIN 4,272.09 ₺
BTC 87,123.36 $
ETH 1,625.32 $
BİST 9,321.64

    İhracatta Levrek ve Çipura Zirvede! Tarım ve Orman Bakanı'ndan Müjde

    Ekonomi 16
    Yayınlama: 20 Şubat 2025 Perşembe 18:11 Kaynak: İGF Haber Ajansı

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su ürünleri sektörünün 2024 yılında rekor ihracat rakamına ulaştığını duyurdu. Levrek ve çipura, Türkiye'nin su ürünleri ihracatının liderleri arasında yer alıyor.

    İhracatta Levrek ve Çipura Zirvede! Tarım ve Orman Bakanı'ndan Müjde

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamalarına göre, su ürünleri ihracatında önemli bir sıçrama yaşandı! Levrek ve çipura, Türkiye'yi 97 ülkeye ihracat lideri yapıyor. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 97 ülkeye dış satım yapan su ürünleri sektörünün 2024 yılında 2 milyar doların üzerinde ihracatla rekor kırdığını duyurdu. Su ürünleri ihracatında levrek ve çipura ilk sırada yer alıyor.

    ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, denizlerdeki ve iç sulardaki su ürünleri kaynaklarını koruyarak sürdürülebilir işletilmesini sağlamak üzere Bakanlığa bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün önemli faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

    Çalışmalar kapsamında, Türkiye'nin su ürünleri üretiminin başta yetiştiricilikten elde edilen üretim olmak üzere sürdürülebilir bir şekilde artığını değinen Bakanb Yumaklı, 2024'te bitkisel ve hayvansal üretim ile birlikte su ürünleri için de üretim planlamasını hayata geçirdiklerini hatırlattı.

    Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre planlama dahilinde avcılıkta 7, yetiştiricilikte ise 4 türü üretim planlaması kapsamına dahil ettiklerine belirten Yumaklı, “Bunun yanında, 2003'ten itibaren destekleme kapsamına aldığımız su ürünleri yetiştiriciliğine yine 2024 yılında yeni destekleme modelimiz kapsamında, temel desteklere ilave teknik kriter destekleri getirdik. Böylece aile işletmelerimiz ve birlik üyesi işletmelerimiz daha fazla destekten yararlanma imkanına kavuştu" diye konuştu.

    Türk su ürünleri sektörünün net ihracatçı olduğunun altını çizen Bakan Yumaklı, Türkiye'nin su ürünleri dış ticaretinde ihracatçı pozisyonunu korumaya devam ettiğini söyledi.

    Son yıllarda su ürünleri ticaretinde Türkiye'nin kendine yeterlilik oranı yüzde 120 seviyesinde olduğunu ifade eden Bakan Yumaklı, 2023'te 1,7 milyar dolar olan su ürünleri ihracatının 2024'te 2 milyar 16 milyon dolar olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, bu rakamla tarihin en yüksek su ürünleri ihracatına ulaştıklarını kaydetti.

    Su ürünleri ihracatının ilk sıralarında ürün olarak levrek ve çipuranın geldiğini aktaran Yumaklı, denizlerdeki ve iç sulardaki su ürünleri kaynaklarını koruyup sürdürülebilirliğini sağlamak, su ürünleri yetiştiriciliğimizi ve ticaretimizi geliştirmek üzere çalışmalarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle sürdürecedklerini sözlerine ekledi.

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su ürünleri sektörünün 2024 yılında 2 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını duyurdu. Levrek ve çipura gibi ürünler, Türkiye'nin su ürünleri ticaretinde başı çekiyor. Bakan Yumaklı'nın açıklamalarından anlaşıldığı üzere, Türkiye su ürünleri ihracatında istikrarlı bir artış göstermeye devam ediyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code