DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.50 ₺
G.ALTIN 2,878.50 ₺
BTC 62,972.65 $
ETH 2,452.00 $
BİST 9,900.25

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan FETÖ Operasyonuna Hızlı Müdahale: 108 Kişi Yakalandı!

Gündem 9
Yayınlama: 4 Temmuz 2024 Perşembe 18:02 Kaynak: İGF Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 ilde gerçekleştirilen 'KISKAÇ-20' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik 108 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar sırasında örgütün gizli yapılanmalarının deşifre edildiği, hücre evlerinde saklanan şüphelilerin tespit edildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan FETÖ Operasyonuna Hızlı Müdahale: 108 Kişi Yakalandı!

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 8 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın liderliğinde 29 ilde düzenlenen 'KISKAÇ-20' operasyonları büyük yankı uyandırdı. Operasyonlar kapsamında FETÖ'ye yönelik hızlı müdahale ile 108 kişi yakalandı. Örgütün gizli yapılanmalarının deşifre edildiği operasyonlar, milletin huzuru için kararlılıkla sürdürülecek.

9 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-20” Operasyonlarında 108 şüpheli yakalandı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik düzenlenen "KISKAÇ-20" operasyonları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, 29 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-20” operasyonlarında 108 şüpheli yakalandığını belirterek, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak'ta FETÖ’ye yönelik "KISKAÇ-20" operasyonları gerçekleştirildi.


 
Operasyonlar sırasında şüphelilerin; örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlarda çok miktarda döviz, Türk Lirası ve dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" diyerek güvenlik güçlerimize teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğinde gerçekleştirilen 'KISKAÇ-20' operasyonları, FETÖ'ye karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünün bir göstergesi oldu. Şüphelilerin örgüt içerisindeki faaliyetleri ve gizli saklanma yöntemleri operasyonlarla deşifre edilirken, güvenlik güçlerinin hassasiyeti ve hızı takdir topladı. FETÖ'cülerin her türlü yapılanmasına göz açtırmayacaklarını vurgulayan Bakan Yerlikaya, operasyonlarda ele geçirilen materyallerin örgüt hakkında sağlam deliller olduğunu belirtti. Toplumun güvenliği ve huzuru için çalışmaların kararlılıkla sürdüğü bu süreçte, güvenlik güçlerine ve operasyonlarda emeği geçenlere teşekkür edildi.

BENZER HABER