DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,862.56 ₺
BTC 62,979.85 $
ETH 2,452.28 $
BİST 9,926.25

HİSAR O, 40+ Kilometre Uzaklıktaki Hedefi Direkt Vuruşla İmha Etti!

Gündem 7
Yayınlama: 15 Ağustos 2024 Perşembe 16:21 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Seri üretime geçen HİSAR O, ilk uzun menzil atışını başarıyla tamamladı. Milli mühendisliğin gücüyle semaların teknoloji kalkanları da güçleniyor. Cumhurbaşkanlığı Sivil Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, atışın ardından Aselsan ve Roketsan mühendislerini gönülden tebrik etti.

HİSAR O, 40+ Kilometre Uzaklıktaki Hedefi Direkt Vuruşla İmha Etti!

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: expecting ';' in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: expecting ';' in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : p in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Milli savunma sanayisinin gururu HİSAR O, 40 kilometrenin ötesindeki hedefi vurarak dikkatleri üzerine çekti. Cumhurbaşkanlığı Sivil Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, atış sonrası Aselsan ve Roketsan mühendislerini tebrik ederken, semalarımızın güvenlik kalkanının daha da güçlendiğini vurguladı. Detaylar için tıklayın.

Seri üretime yüksekten giren HİSAR O, ilk uzun menzil atışını başarı ile gerçekleştirdi. HİSAR O artırılmış menzil atış testiyle hedef 40+ kilometrede direkt vuruş imha edildi.

Milli mühendisliğin gücüyle semalarımızın teknoloji kalkanları da güçleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Sivil Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, en alçaktan en yükseğe uzanan gök vatan sahasında, çelik kubbenin güven veren sistemlerinin geliştiğini söyledi.

Prof. Dr. Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "HİSAR O Artırılmış Menzil Atış Testi ile hedef 40+ kilometrede direkt vuruş ile imha edildi. Gece gündüz çalışan, başarıya ulaştıran, yeni yetenekler kazandıran Aselsan ve Roketsan mühendislerimizi, vatan evlatlarımızı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">August 15, 2024

Türk mühendislerinin özverili çalışmalarıyla hazırlanan HİSAR O, 40+ kilometre uzaklıktaki hedefi başarılı bir şekilde vurarak milli savunmamızın gücünü bir kez daha kanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Sivil Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'ün tebrikleriyle sonuçlanan bu başarılı test, Türkiye'nin savunma sanayindeki ilerlemesini bir kez daha gözler önüne serdi. Aselsan ve Roketsan mühendislerinin özverili çalışmalarıyla gerçekleştirilen bu atış, milli mühendislik ve teknoloji alanındaki ilerlememizin en somut örneklerinden biri oldu. Semalarımızın güvenlik kalkanlarına güç sağlayan HİSAR O'nun başarısı, ülkemizin savunma sanayindeki yerli ve milli ürünlerle gurur duymasına vesile oldu.

BENZER HABER