DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.49 ₺
G.ALTIN 2,876.29 ₺
BTC 62,970.62 $
ETH 2,451.92 $
BİST 9,900.25

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kayıt dışılıkla savaş hız kesmeden devam ediyor

Ekonomi 7
Yayınlama: 4 Ağustos 2024 Pazar 12:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi müfettişlerinin kayıt dışılıkla etkin yöntemlerle her alanda mücadele ettiğini vurgulayarak, büyük mükellefler nezdinde yapılan incelemelerin aralıksız sürdüğünü belirtti. Bakan Şimşek, gerçek üretim tespiti için yoğun randıman incelemeleri ile mükellefleri denetlediklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Kayıt dışılıkla savaş hız kesmeden devam ediyor

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 8 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki vergi müfettişleri, kayıt dışılıkla savaşta hız kesmeden ilerliyor. Büyük mükellefler üzerinde yoğunlaşan incelemeler, kayıt dışılığa karşı kararlı bir duruş sergileniyor. Bakan Şimşek sosyal medya paylaşımında, mükelleflerle olan desteğini ve kayıt dışılıkla etkin mücadeleyi vurgulayarak dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi müfettişlerinin kayıt dışılıkla her alanda etkin yöntemlerle mücade ettiklerini kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Büyük mükellefler nezdinde yürütülen incelemelerin aralıksız sürdüğünü kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'kayıt dışılıkla etkin mücadele' mesajı verdi.

Bakan Şimşek, büyük işletmelerin gerçek üretimlerini tespit etmek için yoğun randıman incelemeleriyle hammaddeden nihai ürüne giden süreci kontrol ettiklerini belirtti.

"Dürüst mükelleflerimizin her daim yanındayız, risk analizlerimizle kayıt dışılıkla yoğun mücadeleye devam edeceğiz" diyen Bakan Şimşek, büyük mükelleflere yönelik inceleme kapsamında bir sigara üreticisine 6 milyar lira ceza kesildiğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelede kararlı bir tutum sergileyerek, büyük mükellefler üzerinde yapılan incelemelerin sürekliliği konusunda açıklamalarda bulundu. Vergi müfettişlerinin etkin yöntemlerle kayıt dışılıkla mücadele ettiğini belirten Bakan Şimşek, dürüst mükelleflere olan desteğin süreceğini vurguladı. Yapılan incelemeler sonucunda bir sigara üreticisine 6 milyar lira ceza kesilmesi, kayıt dışılığa karşı sıkı denetimlerin sürdürüleceğini gösteriyor.

BENZER HABER