DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,858.46 ₺
BTC 62,981.32 $
ETH 2,452.33 $
BİST 9,913.70

Hayvanları Koruma Kanunu Değişiyor: İşte Yeni Düzenlemeler!

Gündem 4
Yayınlama: 2 Ağustos 2024 Cuma 11:21 Kaynak: İGF Haber Ajansı

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanuna göre, başıboş sokak köpekleri toplanacak, kısırlaştırılacak ve sahiplendirilecek; bu süreç belediyelerin sorumluluğunda olacak. Belediyeler hayvan bakımevleri kuracak ve bütçe gelirlerinin bir kısmını bu amaçla ayıracaklar.

Hayvanları Koruma Kanunu Değişiyor: İşte Yeni Düzenlemeler!

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik: Sokak Hayvanlarına Yeni Düzenlemeler! Başıboş köpeklerin kısırlaştırılacağı ve sahiplendirileceği Hayvanları Koruma Kanunu'nda önemli değişiklikler yapıldı. Belediyelerin hayvan bakımevleri kurma zorunluluğu ve bütçe gelirlerinden ayıracağı miktarlar belirlendi. Detaylar haberimizde!

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (İGFA) -  TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanuna göre, başıboş sokak köpekleri toplanacak, bakımevlerine alınacak köpekler kısırlaştırılarak sahiplendirilecek. Bu konudaki sorumluluk belediyelerde olacak.

Belediyeler, 31 Aralık 2028'e kadar hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde 5'ini; büyükşehir belediyeleri binde 3'ünü kaynak olarak aktaracak, belediyelerce bu oranların üzerinde yapılan harcamaların yüzde 40'ı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belediyeye aktarılacak.

İlgili kanunun detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

TBMM tarafından kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda, sorumsuz sahiplerden sonra şimdi de başıboş sokak köpekleri üzerinde çalışmaların başlayacağı belirtiliyor. Belediyelerin bu süreçte önemli sorumluluklar alması bekleniyor ve hayvan bakımevlerinin kurulması ile sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

BENZER HABER