DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.16 ₺
STERLIN 45.46 ₺
G.ALTIN 2,869.44 ₺
BTC 62,984.28 $
ETH 2,452.45 $
BİST 9,922.08

Güzelbahçe Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Orman Nöbeti

YaşamYerelİzmir 7
Yayınlama: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 18:06 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Güzelbahçe Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, olası yangınlara karşı orman, mesire ve piknik alanlarında 24 saatlik yangın nöbetine başladı. Ekipler, orman yangınlarını önlemek için devriye gezerken, aynı zamanda vatandaşları da bilinçlendiriyor.

Güzelbahçe Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Orman Nöbeti

İzmir Güzelbahçe'de Güzelbahçe Belediyesi zabıta ekipleri, yangın riskine karşı orman nöbetine başladı! Ekipler, 24 saat aralıksız devriye gezerken vatandaşlara da uyarılarda bulunuyor. Güzelbahçe'nin yeşil dokusunu korumak için önlemler sıkılaştırıldı.

Güzelbahçe Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri olası yangına karşı orman, mesire ve piknik alanlarında 24 saatlik yangın nöbetine başladı.

İZMİR (İGFA) -  Türkiye'de peş peşe gelen yangın haberlerinin ardından teyakkuza geçen Güzelbahçe Belediyesi Zabıta ekipleri, yangın nöbetinin yanı sıra denetimleri de sıklaştırarakköylerde ve ormana yakın yerleşim alanlarında bulunan vatandaşları da uyarıyor.

Zabıta ekiplerinin 24 saat aralıksız devriye gezerek orman yangınlarına karşı teyakkuzda olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, ‘‘Her yıl olduğu gibi bu yıl da gelen yangın haberleri hepimizi derinden üzdü. En önemli görevlerimizden biri canımız, ciğerlerimiz olan ormanlarımızı korumak ve çoğaltmak. Güzelbahçe’mizin hem ormanlarını hem de yeşil dokusunu korumak için gerekli tedbirleri aldık. Ekiplerimiz 24 saat aralıksız orman nöbeti tutuyor. Bir fidanın bile büyüyüp ağaç olması için büyük emek ve zaman gerekiyor. O yüzden telafisi olmayan durumlara karşı bu uygulamayı başlattık. Ormanlarımıza gözümüz gibi bakmak zorundayız. Tüm vatandaşlarımızın da temizlik amaçlıya dapiknik gibi yangına sebep olabilecek konularda dikkatli olmasını önemle rica ediyoruz’’ dedi.

Güzelbahçe Belediyesi, yangın tehlikesine karşı ormanları korumak adına önemli bir adım attı. Vatandaşları bilinçlendirmek ve ormanları korumak amacıyla 24 saat boyunca nöbet tutan ekipler, olası yangınları önlemek için büyük çaba sarf ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Günay, ormanların korunmasının önemine vurgu yaparken tüm vatandaşlardan da uygun davranışlar sergilemelerini talep ediyor.

BENZER HABER