DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,862.56 ₺
BTC 62,979.85 $
ETH 2,452.28 $
BİST 9,926.25

Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulamasıyla Gıda Güvenliği Artıyor

Gündem 15
Yayınlama: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 18:07 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlayacak bir adım olarak dikkat çekiyor. Her işletmeye özel karekod içeren bu uygulama sayesinde, tüketiciler mobil cihazlarıyla işletmelerin denetim durumlarını kolayca öğrenebilecekler.

Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulamasıyla Gıda Güvenliği Artıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Her işletmeye özel karekod içeren bu uygulama ile tüketiciler, gıda işletmelerinin denetim durumunu kolayca takip edebilecek. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin!

Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirildi.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, "tarladan sofraya gıda güvenilirliği" uluslararası yaklaşım doğrultusunda ülkemizde üretilen gıdaların birincil üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla ülke genelinde gıda işletmelerinin resmi kontrollerini kesintisiz sürdürüyor. 

Gıda İşletmelerinde Karkod Uygulaması'na başlandığını duyuran Tarım ve Orman Bakanlığı, hazırlanan ve her bir işletmeye özel karekod içeren görsel gıda işletmelerince gönüllü olarak https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/  internet adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerlerde sergilenebileceğini belirtti.

"Tüketiciler görsel üzerinde yer alan karekodu mobil cihazlarına indirmiş oldukları Tarım Cebimde uygulaması üzerinden sorgulattıklarında söz konusu işletmeye ait; Kayıt/Onay Numarası, Unvan, Adres ve İşletmede Yapılan En Son Denetim Tarihi bilgilerine ulaşabilecektir" denilen duyuruda, "Söz konusu hizmet aracılığı ile tüketicilerin menfaatlerinin en üst düzeyde korunması ve Bakanlığımızca gerçekleştirilen resmi kontrollerin görünürlüğünün arttırılması hedeflenmiştir. Gıda işletmecilerimizi karekod içeren görsellerini oluşturarak tüketicilerle paylaşmaya; tüketicilerimizi de Tarım Cebimde uygulaması üzerinden bu karekodları sorgulamaya davet ediyoruz" denildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması, gıda güvenliğini artırmayı ve tüketicilerin bilinçli tercih yapmasını sağlamayı hedefliyor. Her bir işletmeye özel karekod içeren uygulama, tüketicilere işletmelerin denetim durumunu şeffaf bir şekilde sunuyor. Bu sayede, tüketiciler işletmeler hakkında detaylı bilgiye kolayca ulaşabilirken, işletmeler de güvenilirliğini açık bir şekilde ispatlayabiliyor. Güvenilir gıda tüketimi için adım atan bu uygulama, sektördeki şeffaflığı ve güveni artırmaya yönelik önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

BENZER HABER