İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından yürütülen 'Gençlerle El Ele' projesinin ilk deneme testi Türkiye Geneli TYT sınavıyla yapıldı. Kadın öğrencilerin dil becerileri öne çıkarken, erkeklerin fen bilimleri ve matematik testlerinde başarılı olduğu belirlendi. Projenin başarılı öğrencilere akademik kariyer danışmanlığı hizmeti sunması dikkat çekiyor.
İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak Balcı Vakfı ve Sürekli Eğitim Merkezinin ortaklığında yürütülen “Gençlerle El Ele” projesinin ilk deneme testi ‘’Türkiye Geneli TYT’’ gerçekleşti.
İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak Balcı Vakfı ve Sürekli Eğitim Merkezi'nin ortaklığında yürütülen “Gençlerle El Ele” projesininilk deneme testi ‘’Türkiye Geneli TYT’’ gerçekleşti.
Sınav sonuçlarının genel değerlendirmesini yapan İstanbul Rumeli Üniversitesi PDR Uzmanı Bahadır Recep Gündüz, "Sınava giren öğrencilerimizin yüzde 64’ü kadınlardan, yüzde 36’sı ise erkeklerden oluştu. Kadın öğrencilerin TYT puan ortalaması 235, erkek öğrencilerin ise 246’dır.Sınava giren erkek adaylar, sınava giren kadın adaylardan daha başarılı oldu" dedi.
"TYT’deki Türkçe alt testinde kadınlar daha başarılı olurken, Matematik ve Fen Bilimleri alt testinde ise erkeklerin daha başarılı olduğu görüldü" diyen Gündüz, sosyal alt testlerinde ise büyük bir fark oluşmadığını belirtti. Bahadır Recep Gündüz, gerçekleştirdikleri TYT denemesini geçen sene uygulanan YKS-2023 sonuçlarıyla karşılaştırdıklarında ise öğrencilerin Matematik, Sosyal ve Fen Bilimleri alt testinde YKS’ye giren adaylardan daha başarılı olduklarını, Türkçe alt testinde ise YKS’ye giren adayların ortalamalarının altında kaldığını kaydetti.
TÜRKÇE'DE YKS ORTALAMASININ ALTINDA KALINDI
‘’Öğrenciler Türkçe testinde YKS ortalamasının altında kalmıştır. Okuma ve yorum yapabilme becerisini geliştirmenin en temel yolu kısa vadede her gün paragraf sorusu çözmeyi alışkanlık haline getirmektir. TYT’de ortalama 30 paragraf sorusu çıkacağını düşündüğümüzde her öğrencinin her gün bu kadar soruyu çözmesi, hem yorum becerisini hem de zamanı yönetme kabiliyetini önemli ölçüde arttıracaktır.’’
PDR Uzmanı Bahadır Recep Gündüz "Gençlerle El Elele" projesi kapsamında üniversite sınavına hazırlanan tüm öğrencilerimizi deneme sınavlarına katılmaya davet etti.
Yerleşkelerinde yapacakları sınavlar için tüm Türkiye’den başvuruları kabul ettiklerini belirten Gündüz, "Proje kapsamında ilk denemede dereceye giren 10 öğrenciye akademik kariyer danışmanlığı verilmektedir. Öğrencilerin kendini daha iyi tanıması, meslek seçimini daha sağlıklı yapabilmesi adına çalışmalar rehberlik uzmanları tarafından yürütülmektedir. Online ya da yüz yüze olmak üzere öğrencilerle haftada en az bir defa görüşmeler gerçekleştirilerek haftalık ders çalışma programlarının takibi yapılmaktadır. Ayrıca adayların kaygılarını kontrol edebilmesi ve motivasyonlarını koruyabilmeleri adına destek sağlanmaktadır" diye konuştu.
İstanbul Rumeli Üniversitesi, Balcı Vakfı ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen 'Gençlerle El Ele' projesinin ilk deneme testi sonuçlarına göre öğrencilerin performansı değerlendirildi. Proje kapsamında öğrencilere yönelik yapılan testlerde kadın öğrencilerin Türkçe testinde daha başarılı olduğu, erkek öğrencilerin ise matematik ve fen bilimleri testlerinde üstünlük sağladığı belirlendi. Proje, başarılı öğrencilere akademik kariyer danışmanlığı imkanı sunarak öğrencilerin meslek seçimlerinde rehberlik sağlamayı hedefliyor. Deneme testi sonuçlarına göre öğrencilerin eksiklikleri belirlenip, onlara destek olacak özelleştirilmiş eğitim programları oluşturularak öğrencilerin sınav başarısı arttırılması amaçlanıyor.