DOLAR 34.09 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,835.40 ₺
BTC 61,812.95 $
ETH 2,384.55 $
BİST 9,975.61

Gayrimenkul Sektöründe Yetkilendirilmiş Emlakçı Dönemi Başlıyor

EkonomiYerelBursa 7
Yayınlama: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 17:42 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından açıklanan habere göre, gayrimenkul sektöründe yeni döneme geçiliyor. Konut satışlarında e-Devlet üzerinden yetkilendirilmiş emlakçıya verilecek yetki ile satış işlemleri daha güvenli hale gelecek.

Gayrimenkul Sektöründe Yetkilendirilmiş Emlakçı Dönemi Başlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın duyurduğu müjdeli haberle gayrimenkul sektörü adeta dönüşüme hazırlanıyor! Artık konut satışlarında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor ve herkesin güvenle alım-satım yapabileceği bir sistem geliyor! Detaylar için yazının devamına göz atın.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı. Gayrimenkul sektöründe yeni döneme geçiliyor. İlan sitelerine verilecek ilanlarda doğrulanmış ilan dönemine geçiliyor. Artık konut satacak kişi, e-Devlet üzerinde emlakçıya yetki verecek. Yetkilendirilmiş emlakçı satışa aracılık edecek. Otomotiv sektöründe de aynı sisteme geçileceği belirtiliyor.

HERKES DUYSUN / BURSA (İGFA) - 15 Eylül 2024'e kadar tamamlanarak devreye geçmesi beklenen düzenleme hakkında Herkes Duysun’a açıklamalarda bulunan Minimum Gayrimenkul’den Broker Sinem Atak Erden, “Yeni çıkacak düzenlemeyle birlikte, mal sahiplerinin gayrimenkul danışmanlarını yetkilendirmesi ile piyasa doğru rakamları bulacak, karmaşıklık sona erecektir. Gayrimenkul danışmanları gerçek fiyat araştırması yaparak, bölge emsalini belirleyecek ve portföyü doğru fiyattan satışa hazırlayacaktır. dedi

Erden ayrıca, belgesi olmayan emlakçılar bu düzenlemeyle ilan veremeyecek, sahte ilanlar ve şişirilmiş fiyatlar ortadan kalkacaktır. Biz gayrimenkul danışmanları olarak bu düzenlemenin yerinde bir karar olduğunu düşünüyoruz diye ifade etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın liderliğinde gayrimenkul sektöründe başlatılacak olan yetkilendirilmiş emlakçı dönemi, sektördeki karmaşıklığı sona erdirecek gibi görünüyor. Broker Sinem Atak Erden'in açıklamalarına göre, mal sahipleri artık gayrimenkul danışmanlarına yetki verecek ve piyasada doğru fiyatları bulabilecekler. Bu düzenleme ile belgesi olmayan emlakçıların ilan veremeyeceği, sahte ilanların ve şişirilmiş fiyatların ortadan kalkacağı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

BENZER HABER