DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,858.46 ₺
BTC 62,981.32 $
ETH 2,452.33 $
BİST 9,913.70

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı 2027’de Hizmete Hazır Olacak!

Gündem 7
Yayınlama: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 10:26 Kaynak: İGF Haber Ajansı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına başladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı, Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı entegrasyonuyla İstanbullulara konforlu ulaşım sağlayacak. 2027’de hizmete hazır olacak hat için Bayrampaşa Meydanı, Meydan İstasyonu inşaatı nedeniyle hizmete kapalı olacak.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı 2027’de Hizmete Hazır Olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı yapımına başlamasıyla İstanbullulara müjdeli haber geldi! Entegrasyonuyla konforlu ulaşımın adresi olacak olan hattın 2027’de hizmete girmesi bekleniyor. Ancak Bayrampaşa Meydanı, Meydan İstasyonu inşaatı nedeniyle geçici hizmet dışı olacak. Detaylar haberimizde!

Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı entegrasyonuyla İstanbullulara konforlu ulaşım sunacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımı başlıyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3,2 kilometre hat uzunluğu, 5 istasyon, 7,45 dakika yolculuk süresi (tek yön) olan Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı entegrasyonuyla İstanbullulara konforlu ulaşım sunacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına başlıyor.

2027’de hizmete hazır hale gelecek hat için Bayrampaşa Meydanı, Meydan İstasyonu inşaatı nedeniyle hizmete kapalı olacak. 

EYÜPSULTAN-BAYRAMPAŞA TRAMVAY HATTI’NDA SÜREÇ NASIL İLERLEDİ?

  • 2022 / Projeler revize edilerek 25 milyon Euro tasarruf edildi
  • ŞUBAT 2023 / Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hattın fizibilite ve projelerini onayladı. 
  • OCAK 2024 / Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı Kamu Yatırım Programı’na almadı. 
  • MART 2024 / İBB kendi öz kaynakları ile hattın yapım-ihale sürecini başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı inşaatı devam ediyor. 3,2 kilometrelik uzunluğu, 5 istasyonu ve 7,45 dakikalık yolculuk süresiyle İstanbullulara kolay ulaşım imkanı sağlayacak bu hat, entegrasyon çalışmalarıyla toplu taşıma ağını güçlendirecek. Projenin geleceğe dair detayları ve sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Bayrampaşa Meydanı, Meydan İstasyonu inşaatının tamamlanmasıyla birlikte şehrin ulaşım hattı ağı daha da genişleyecek ve İstanbul trafiği rahatlayacak.

BENZER HABER