DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,858.46 ₺
BTC 62,981.32 $
ETH 2,452.33 $
BİST 9,913.70

Enez'e Yeni Hükümet Konağı Yapılacak

GündemYerelEdirne 9
Yayınlama: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 18:43 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Enez Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, Edirne İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan yeni Adliye ve Kaymakamlık binasının, eski Enez Devlet Hastanesi yerine inşa edileceğini duyurdu. Yeni binanın 2 bin 900 metrekarelik alana yapılacağı ve hizmet vereceği kurumlar arasında Kaymakamlık, Adliye, Nüfus, Tapu ve Maliye yer alacak. Kaymakam Tutal, binanın yıkımının tamamlandığını ve tamamlanması için iki yıl süre gerektiğini belirtti.

Enez'e Yeni Hükümet Konağı Yapılacak

Edirne'nin Enez ilçesinde tarihi mirasıyla ön plana çıkan bölge, şimdi yeni bir döneme hazırlanıyor. Eski Enez Devlet Hastanesi'nin yerine yapılacak olan yeni Adliye ve Kaymakamlık binası, ilçeye modern bir yüz kazandıracak. Enez'e gelecek olan bu yeni konağın temelleri atıldı ve inşaat süreci başladı. Detaylar heyecanla bekleniyor!

Enez eski Devlet Hastanesi yeri yıkımı gerçekleştirilip, yerine üç katlı yeni bina yapılacak.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne'nin Enez ilçesinde 1959 yılında yapılan Enez Devlet Hastanesi, 65 yıllık varlığını sonlandırdı.

Enez Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, Edirne İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan yeni Adliye ve Kaymakamlık binası, eski Enez Devlet Hastanesi yerine yapılacağını açıkladı.

Binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirten Kaymakam Tutal, "İki yıllık bir süre zarfında bitecek. Enez'e şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Yeni binanın 2 bin 900 metrekare bir alana yapılacağı Kaymakamlık, Adliye, Nüfus, Tapu ve Maliye'nin yine burada hizmet vereceği öğrenildi.

Enez Kaymakamı Muhammed Emin Tutal'ın açıklamalarıyla gündeme gelen haberde, Enez'in geleceğini şekillendirecek önemli bir adım atıldığı görülüyor. Yapılacak olan hükümet konağı, ilçeye daha etkili ve modern bir yönetim merkezi sağlayacak. Aynı zamanda, bina içerisinde hizmet verecek kurumların geniş bir alana yayılmasıyla vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması hedefleniyor.

BENZER HABER