22 Nisan 2025 Salı
DOLAR 38.26 ₺
EURO 43.85 ₺
STERLIN 51.16 ₺
G.ALTIN 4,211.29 ₺
BTC 88,086.92 $
ETH 1,584.36 $
BİST 9,312.13

    Elektrik Desteği 40 Milyon Haneye Devam Ediyor!

    Ekonomi 17
    Yayınlama: 15 Şubat 2025 Cumartesi 19:56 Kaynak: İGF Haber Ajansı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2 Şubat 2025 tarihinde başlatılan yeni elektrik düzenlemesi kapsamında, 40 milyonu aşkın haneye destekler devam ederken, yüksek tüketim grubunda yer alan 1 milyon 164 bin aboneye desteklerin kaldırıldığı bildirildi.

    Elektrik Desteği 40 Milyon Haneye Devam Ediyor!

    Enerji Bakanlığından dev destekler! 40 milyonun üzerinde haneye elektrik desteği sürüyor. Ancak yüksek tüketim grubundaki aboneler bu desteklerden çıkarıldı. Detaylar haberimizde!

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2 Şubat 2025 tarihinde başlatılan yeni elektrik düzenlemesi kapsamında, 40 milyonu aşkın haneye destekler devam ederken, yüksek tüketim gurubunda yer alan 1 milyon 164 bin aboneye desteklerin kaldırıldığı bildirildi.

    ANKARA (İGFA) - Yeni düzenleme 2024 yılı tüketim verilerine göre belirlendi. Bu kapsamda 2024 yılında yıllık 5000 kWh tüketim sınırını aşan 1 milyon 164 bin abone 2025 yılında destek kapsamından çıkarıldı. 40 milyonu aşkın mesken abonesi ise mevcut desteklerden yararlanmaya devam edecek.

    Elektrik faturalarındaki yüzde 60 devlet desteğinin yeniden yapılandırıldığı yeni düzenlemede, tüketim seviyesi destek dağıtımında belirleyici kriter haline geldi. Yeni düzenleme ile destekler ihtiyaç sahiplerine daha adil şekilde ulaştırılacak.

    OCAK AYINDAKİ ARTIŞ MEVSİMSEL TÜKETİMDEN KAYNAKLANDI

    Yetkililer, Ocak ayındaki fatura artışının yalnızca mevsimsel tüketiminden kaynaklandığını belirtti. Yeni uygulamanın etkileri kısmen Şubat ayında, tam olarak ise Mart faturalarında görülecek.

    ÖZEL KAPSAMDA YER ALANLAR

    Düzenleme kapsamında, camiler, cemevleri, şehit yakınları ve gaziler, tarımsal faaliyetler, köy içme suyu şebekeleri, cihaza bağlı yaşayan hastalar, AFAD’ın geçici barınma alanları, dernekler ve vakıflar bu desteklerden yararlanmaya devam edecekler.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yeni elektrik düzenlemesi ile 40 milyondan fazla haneye elektrik desteği sunulmaya devam ediyor. Ancak, yüksek tüketim grubundaki aboneler destekten çıkarıldı. Ayrıca, yeni düzenleme ile destekler ihtiyaç sahiplerine daha adil bir şekilde dağıtılacak. Detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code