DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,863.38 ₺
BTC 62,987.60 $
ETH 2,452.58 $
BİST 9,959.84

Edirne Jandarması Hayvan Sağlığı İçin Uyarıda Bulundu

YaşamYerelEdirne 4
Yayınlama: 3 Nisan 2024 Çarşamba 10:11 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, baharın gelmesiyle birlikte meralara çıkan hayvanlar için tehlike oluşturabilecek tarımsal ilaçlama dönemine girilmesi nedeniyle hayvan otlatması yapılmaması konusunda sürü sahiplerine ve hayvan çobanlarına yönelik bilgilendirme çalışması yaptı. Jandarma ekipleri, Havsa ve Lalapaşa ilçelerinde gerçekleştirdikleri çalışmada, hayvan sağlığı açısından zararlı olabileceğini anlatan broşürler dağıttı ve uyarılarda bulundu.

Edirne Jandarması Hayvan Sağlığı İçin Uyarıda Bulundu

Edirne Jandarması hayvan sağlığı için bilgilendirme çalışması yaptı! Baharın gelmesiyle mera otlatması konusu dikkat çekiyor. Sürü sahipleri ve hayvan çobanları uyarıldı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, baharın gelmesiyle birlikte meralara çıkan hayvanlar için tehlike oluşturabilecek tarımsal ilaçlama dönemine girilmesi nedeniyle hayvan otlatması yapılmaması konusunda sürü sahiplerine ve hayvan çobanlarına yönelik bilgilendirme çalışması yaptı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne'de Havsa ve Lalapaşa ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmada, Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ekipleri, tarımsal ilaçlama yapılan tarlalara yakın alanlarda hayvan otlatmanın hayvan sağlığı açısından zararlı olabileceğini anlatan broşürler dağıttı.

Ekipler, sürü sahipleri ve hayvan çobanlarıyla da yüz yüze görüşerek, tarımsal ilaçlama yapılan tarlalara yakın alanlarda hayvan otlatmamaları konusunda uyardı.

Edirne Jandarması, tarımsal ilaçlama yapılan tarlalara yakın alanlarda hayvan otlatmanın hayvan sağlığı açısından zararlı olabileceği konusunda sürü sahiplerini ve hayvan çobanlarını bilgilendirdi. Bu bilgilendirme çalışması ile hayvanların sağlıklı bir şekilde otlatılması ve korunması hedefleniyor. Jandarma, hayvanların güvenliği ve refahı için duyarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

BENZER HABER