DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.16 ₺
STERLIN 45.46 ₺
G.ALTIN 2,869.44 ₺
BTC 62,984.28 $
ETH 2,452.45 $
BİST 9,922.08

Edirne Jandarma Ekiplerince Yakalanan 11 Düzensiz Göçmen Operasyonu

GündemYerelEdirne 9
Yayınlama: 27 Haziran 2024 Perşembe 10:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nın göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Köşençiftliği köyünde 11 Suriye uyruklu düzensiz göçmen yakalandı ve 1 göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.

Edirne Jandarma Ekiplerince Yakalanan 11 Düzensiz Göçmen Operasyonu

Edirne Jandarma ekipleri akıllara durgunluk veren bir operasyonla göçmen kaçakçılığına darbe vurdu! Köşençiftliği köyünde gerçekleşen olayda yurt dışına kaçmaya çalışan 11 düzensiz göçmen ele geçirilerek ülkelerine geri gönderildi. Operasyon kapsamında ayrıca göçmen kaçakçılığında rol aldığı belirlenen bir kişi de adli süreç için gözaltına alındı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar kapsamında 11 Suriye uyruklu düzensiz göçmen yakaladı ve 1 göçmen kaçakçısını gözaltına aldı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne'de Jandarma ekipleri, Merkez ilçesi Köşençiftliği köyü mülki sınırları içerisinde yurt dışına kaçmaya çalışan şüphelileri durdurdu.

Yapılan kontrolde şüphelilerin Suriye uyruklu düzensiz göçmen olduğu ve yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı tespit edildi. Toplam 11 düzensiz göçmen, Edirne İl Göç İdaresi'ne teslim edilerek ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı. Göçmen kaçakçılığında kullanılan araç ise yediemin otoparkına çekildi.

Bu arada göçmen kaçakçılığı olayında organizatör olduğu düşünülen 1 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği operasyonla göçmen kaçakçılığına karşı etkili bir mücadele sürdürülüyor. Yapılan başarılı operasyonla 11 düzensiz göçmenin yakalanması, ülkemizdeki kaçak göçmen sorunlarına karşı caydırıcı bir adım olarak değerlendiriliyor. Operasyonun ardından göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve suçluların adalete teslim edilmesi yönünde kararlı bir tutum sergilendi.

BENZER HABER