DOLAR 34.13 ₺
EURO 38.12 ₺
STERLIN 45.48 ₺
G.ALTIN 2,873.43 ₺
BTC 62,961.76 $
ETH 2,451.57 $
BİST 9,900.25

Düzce İtfaiyesi 'Anız' Uyarısı: Doğaya Zarar Vermeden Temizlik Yapın

GündemYerelDüzce 6
Yayınlama: 14 Nisan 2024 Pazar 09:10 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Düzce İtfaiye Müdürlüğü, bahçe ve tarlalarda temizlik amaçlı ateş yakılmaması konusunda uyarıda bulundu. Anız yakmanın doğaya ve çevreye zarar verdiğini vurgulayan müdürlük, verim kaybına neden olduğu ve doğal dengeyi bozduğu için vatandaşları uyardı.

Düzce İtfaiyesi 'Anız' Uyarısı: Doğaya Zarar Vermeden Temizlik Yapın

Düzce İtfaiye Müdürlüğü, 'Anız Yakmayın' Uyarısıyla Doğayı Koruma Çağrısı Yaptı! Bahçe ve tarlalarınızı temizlerken yangın riskini önlemek için alternatif yöntemler hakkında bilgi alın. Detaylar haberimizde!

Düzce İtfaiye Müdürlüğü, bahçe ve tarlalarda temizlik amaçlı ateş yakılmaması uyarısında bulundu.

Sefer DEMİR / DÜZCE (İGFA) -  Doğada yaşayan birçok canlı türü yangınlarda yok olurken, tohum ekimi yapılacak tarla ve bahçelerde toprak işleme çalışmaları öncesi temizlik amacıyla yakılan ateşe karşı Düzce İtfaiye Müdürlüğü'nden uyarı geldi.

Çevreye ve doğaya olumsuz etki eden ‘anız yakma’ alışkanlığıyla ilgili vatandaşları uyaran Düzce Belediyesi bünyesindeki İtfaiye Müdürlüğü, toprakta verim kaybına neden olduğu ve doğal dengeyi bozduğu bilinen anız yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Yapılan uyarıda, “Hayvanlar bizlere emanettir. Bahçe ve tarlalarda temizlik amaçlı ateş yakmayınız. Çevreye ve doğamıza zarar vermeyiniz” ifadeleri kullanıldı.

Düzce İtfaiye Müdürlüğü, anız yakmanın zararlarına dikkat çekerek vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor. Doğaya zarar vermeden, daha sürdürülebilir temizlik yöntemleriyle çevreyi korumak hepimizin sorumluluğu olmalıdır.

BENZER HABER