DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,840.69 ₺
BTC 61,799.17 $
ETH 2,384.02 $
BİST 9,975.61

Dulkadiroğlu Dernekler Federasyonu’ndan İlk Birlik ve Beraberlik Şöleni

YaşamYerelKırıkkale 7
Yayınlama: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 17:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Türkiye’nin 11 ilinde yaşayan Dulkadiroğlu sülalesi mensuplarının oluşturduğu Dulkadiroğlu Dernekler Federasyonu, Kırıkkale’de gerçekleştirilen “1. Birlik ve Beraberlik Şöleni” ile bir araya geldi. Etkinliğe dair detaylar ve katılımcılar hakkındaki bilgiler paylaşıldı.

Dulkadiroğlu Dernekler Federasyonu’ndan İlk Birlik ve Beraberlik Şöleni

Türkiye'de 11 ilde faaliyet gösteren Dulkadiroğlu sülalesinin mensuplarının oluşturduğu Dulkadiroğlu Dernekler Federasyonu, Kırıkkale’de gerçekleştirdiği ilk Birlik ve Beraberlik Şöleni ile dikkatleri üzerine çekti. Etkinliğe katılan 11 şehirden gelen dernek başkanları ve temsilcileri, siyasetten iş dünyasına geniş bir katılımcı profili oluşturdu. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ve diğer konuklar etkinlikte bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ünlü isimlerin katılımıyla renklenen etkinlik, Dulkadiroğlu ailesinin birliğine vurgu yaparak duygusal anların yaşanmasına yol açtı.

Türkiye’nin 11 ilinde yaşayan Dulkadiroğlu sülalesi mensuplarının kurduğu Dulkadiroğlu Dernekler Federasyonunca “1. Birlik ve Beraberlik Şöleni” gerçekleştirildi.

Enver GÜLER / KIRIKKALE (İGFA) - Kırıkkale Tren Garı bitişiğindeki Engelli Cafe de gerçekleşen etkinliğe 11 şehirden gelen Federasyona bağlı Dernek Başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal'ın, Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş, ANKONSİAD Ankara ve Konyalı Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı Filiz Demirtaş ,Bekdikli Halk Ozanı İbrahim Düğer ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Etkinlikte Kırıkkale Dulkadiroğlu Derneğini temsilen konuşan Mehmet Emin Erkoç Federasyonun kurulmasından ve ilk şölenin Kırıkkalemizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Federasyon Genel Başkanı Ümit Topal ise Federasyonun Dulkadiroğlu sülalesine ve ülkemize hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 

Etkinliğin önemine değinen Topal, “Yapılan bu güzel birliktelikte emeği geçen Federasyona bağlı 11 İlimizdeki Dulkadiroğlu Dernek Başkanlarına ve temsilcilerine, Belediye Başkanı Sayın Ahmet Önal'a ve davete icabet ederek Dulkadiroğlu sülalesini yalnız bırakmayan tüm misafirlere Dulkadiroğulları adına teşekkür ediyor, selam, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz”dediKirikkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ise yaptığı konuşmada Fedarasyonun kuruluşunda ve bu güzel birlikteliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bundan sonraki yapılacak tüm etkinliklere Belediye olarak her türlü yardımda bulunulacağını belirtti.

Halk Ozanı İbrahim Düğer’in de günün anlam ve önemini anlatan güzel bir şiir okumasının ardından ANKONSİAD Başkanı Filiz Demirtaş ise kadınların girişimcilik hususunda topluma kazandırılması, kadın yöneticilerinSTK lara girmeleri hususunda görüşlerini bildirdi, 

Kırıkkale Dulkadiroğlu Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Erkoç itarafından bir buçuk asır öncesinin Dulkadiroğlu şairi Aşık Serdai (Molla Mustafa)'nin hayatı ve şiirleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Etkinlik, Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğunun vermiş olduğu konserin ve yapılan ikramların ardından sona erdi.

Dulkadiroğlu Dernekler Federasyonu'nun Kırıkkale’de düzenlediği Birlik ve Beraberlik Şöleni, Dulkadiroğlu sülalesinin tarihini, kültürünü ve birlik ruhunu yeniden canlandırdı. Federasyon Genel Başkanı Ümit Topal'ın yaptığı vurgularla etkinlik, sadece bir buluşma değil, aynı zamanda Dulkadiroğlu ailesinin geleceğe yönelik umut dolu adımlarının atıldığı bir platform oldu. Sanat, kültür ve dayanışmanın ön plana çıktığı etkinlik, gelecek yıllarda da aynı coşku ve birlik mesajlarıyla devam edecek.

BENZER HABER