DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

DP'li vekil Altıntaş: Sinan Ateş cinayeti davasında adalet talebi

Gündem 6
Yayınlama: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 18:44 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Sinan Ateş cinayeti davasında adaletin sağlanması ve suçluların cezalandırılmasını istedi. Altıntaş, orman yangınları ve eğitim konularında da önemli açıklamalarda bulundu.

DP'li vekil Altıntaş: Sinan Ateş cinayeti davasında adalet talebi

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, gündemdeki Sinan Ateş cinayeti davasında adalet talebiyle ön plana çıktı. Ayrıca orman yangınları ve eğitim konularındaki görüşleriyle dikkat çeken Altıntaş, Türkiye'nin kritik meselelerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, "Sinan Ateş cinayeti davasında adalet yerini bulmalı ve suçlular mutlaka cezalandırılmalıdır." dedi.

ANKARA (İGFA) - DP'li İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, orman yangınlarının, Türkiye'nin kaderi haline geldiğini söyledi.

Orman yangınlarının söndürülmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Altıntaş, İzmir'deki yangının halen devam ettiğini hatırlattı. Altıntaş, yangınların oluşturduğu felaketlerin azaltılmasının, Tarım ve Orman Bakanlığının "tarım bakanlığı" ve "orman bakanlığı" şeklinde ikiye ayrılması ile yerelde yangınlara müdahale edecek ekipler oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Eğitimin önemine işaret eden Altıntaş, müfredat değişikliği ve Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ni eleştirdi. DP'li Altıntaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in asgari ücrete ilişkin bugünkü açıklamalarını anımsatarak, asgari ücret tutarına değil, bu tutara ilişkin alım gücü ve enflasyon oranının dikkate alınmasının doğru olduğunu dile getirdi.

Altıntaş, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasının bugün görüldüğünü hatırlatarak, "Sinan Ateş cinayeti davasında adalet yerini bulmalı ve suçlular mutlaka cezalandırılmalıdır." diye konuştu.

DP'li vekil Altıntaş'ın çağrısıyla Sinan Ateş cinayeti davasında adalet arayışı önem kazanmış durumda. Ayrıca, Altıntaş'ın orman yangınları ve eğitim konularındaki eleştirileri ve önerileri de dikkat çekiyor. Altıntaş'ın geliştirdiği çözüm önerileri ile ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi gerekiyor.

BENZER HABER