DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,868.82 ₺
BTC 62,974.50 $
ETH 2,452.07 $
BİST 9,915.88

Domates Fiyatlarında Düşüş: Tuz Pazarı'nda Hissetti

EkonomiYerelBursa 10
Yayınlama: 23 Temmuz 2024 Salı 14:13 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa'nın tarihi Tuz Pazarı'nda domates fiyatları belirgin bir şekilde gerileyerek evlerin vazgeçilmezi haline gelen sebzenin kilo fiyatını ucuzlatıyor. Pazar tezgahlarında kilogramı daha önceki haftalara kıyasla daha uygun fiyatlarla satılan domatesler, hem salata sevenleri hem de salça yapmayı düşünenleri sevindiriyor.

Domates Fiyatlarında Düşüş: Tuz Pazarı'nda Hissetti

Bursa'nın meşhur Tuz Pazarı, domates fiyatlarındaki düşüşle birlikte hareketlendi. Vatandaşları sevindiren bu gelişme, hem evlerin sofralarını süslemeye devam edecek hem de salça yapımı için fırsat sunacak. Pazar esnafları ise kaliteli domatesleri uygun fiyatlarla vatandaşlara sunmaya devam ediyor.

Evlerin vazgeçilmezi, yemeklerin olmazsa olmazı domates fiyatları düştü. Bursa’nın tarihi Tuz Pazarı tezgahlarında yerini alan domatesin kilo fiyatı belirgin şekilde geriledi.

BURSA (İGFA) - Yemeklerin vazgeçilmezi salatanın ana ürünü olan domates, geçen haftalara oranla düşüşte.

Pazar tezgahlarında kilogramı daha önceki haftalara göre belirgin bir şekilde ucuzlayan domatesler, evinde salça yapmak isteyen vatandaşları da mutlu etti.

Domates fiyatlarının kaliteden kaliteye değiştiğini ve kilosunun 20 liradan başladığını belirten pazar esnaflarından Süleyman Tunç, “Tuz Pazarı’na olan ilgiden memnunuz. Hem domates almak isteyen hem de salça yapmak isteyen vatandaşlar tezgahlarımızı ziyaret ediyorlar. Fiyatlarda düşüş var, ileri zamanlarda daha düşeceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Domates fiyatlarındaki düşüş, Bursa'nın en ünlü pazarlarından biri olan Tuz Pazarı'nda da kendini gösteriyor. Vatandaşların lezzetli yemeklerine ve sağlıklı salatalarına katkı sağlayan domateslerin fiyatındaki ucuzluk, pazarda hareketliliği arttırıyor. Pazar esnafı Süleyman Tunç'un da belirttiği gibi, fiyatların daha da düşeceği beklentisi, domates severlerin yüzünü güldürmeye devam edecek gibi görünüyor.

BENZER HABER