DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,858.46 ₺
BTC 62,981.32 $
ETH 2,452.33 $
BİST 9,913.70

Diyarbakır Mahabad Bulvarı'nda İçme Suyu Hattı Yer Değiştirme Çalışmaları Devam Ediyor

YaşamYerelDiyarbakır 2
Yayınlama: 21 Haziran 2024 Cuma 13:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçesinde bulunan Mahabad Bulvarı üzerinde içme suyu hattının yer değiştirme çalışmalarını sürdürüyor. Eski hat iptal edilerek 410 metre uzunluğunda yeni bir hat döşeniyor. DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, proje ile olası olumsuzlukların önüne geçeceklerini belirtti.

Diyarbakır Mahabad Bulvarı'nda İçme Suyu Hattı Yer Değiştirme Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Mahabad Bulvarı üzerinde devam eden içme suyu hattı yer değiştirme çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yer değiştirme çalışmaları kapsamında 410 metrelik yeni bir içme suyu hattı döşeniyor. Projenin sonuçlarıyla ilgili önemli gelişmeler bekleniyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan Mahabad Bulvarı üzerinde başlattığı yer değiştirme (deplase) çalışması ile 410 metre uzunluğunda yeni bir içme suyu hattını kente kazandırıyor.

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası tarafından yapılan ancak zamanla imar alanı içerisinde kalan içme suyu hattının daha sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla yer değiştirme çalışması başlattı.

İçme suyu arzında sorun yaşanmaması için eski hat iptal edilerek 410 metre uzunluğunda yeni bir hat döşeniyor. Çalışmaların devam ettiği Mahabad Bulvarı’nda ekipler, 1000 mm çapında çelik borular kullanıyor. Çalışma sonrası yeni içme suyu hattı ana hatta bağlanacak.

‘Olası olumsuzlukların önüne geçiyoruz’

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, çalışmaların kısa bir süre sonra tamamlanacağını belirterek, “İller bankası tarafından daha önce yapılan ancak zamanla imar alanı içerisinde kalan içme suyu hattında oluşabilecek olumsuzluklara hızlı müdahale etme şansımız yoktu. Biz de imar alanında olan bu hattı imarlı bölgenin dışına kaydırmak zorunda kaldık. Burada yürüttüğümüz proje sayesinde olası olumsuzlukların önüne geçmiş olacağız” dedi.

Diyarbakır'da içme suyu hattının daha sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla Mahabad Bulvarı'nda devam eden yer değiştirme çalışmaları hayata geçiriliyor. DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu yaptığı açıklamada proje sayesinde olası olumsuzluklara hızlı müdahale edilebileceğini ve içme suyu arzında yaşanabilecek sorunların önüne geçileceğini vurguladı.

BENZER HABER