DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Yeni Yönetmelik Değişikliği!

Gündem 9
Yayınlama: 28 Haziran 2024 Cuma 10:01 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği, 'Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmeliği'nin 9. maddesinin dördüncü fıkrasında yapılan değişikliği içeriyor. Artık, yurt dışından ithal edilecek eserler için yurt içinde satılmamak şartıyla izin belgesi alınması zorunlu hale geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Yeni Yönetmelik Değişikliği!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik değişikliği herkesi şaşırttı. 'Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmeliği'nin dördüncü fıkrasında yapılan değişiklikle yurt dışından ithal edilecek eserler için yeni bir zorunluluk getirildi. Detaylar haberimizde!

Kur’an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğinde 'Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmeliği'n 9. maddesinin dördüncü fıkrası değiştirildi.

Buna göre, ilgili maddeki ifadeler, "Yurt dışı menşeli olup basımı ülkemizde yapılan eserler ile yurt dışından ithal edilecek eserler için yurt içinde satılmamak şartıyla sorumlu kişi ve kuruluşlar kuruldan izin belgesi alır. Başkanlık, bu eserlerin ithali ve yurt dışına çıkışı sırasında Kurul tarafından iznin denetlenmesini, ilgili kurumlardan talep edebilir. İzin belgesi bulunmayan eserler hakkında 11. madde hükümlerine göre işlem tesis edilir" şeklinde değiştirildi.

'Kur'an-ı Kerim Basım ve Yayım Kriterleri Hakkında Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yurt dışından ithal edilecek eserler için izin belgesi alma şartı getirildi. Yurt içinde satışı yapılmayan eserler için bu izin şartı, kurallara uygun hareket etmek isteyen kişi ve kuruluşlar için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

BENZER HABER