DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,868.82 ₺
BTC 62,974.50 $
ETH 2,452.07 $
BİST 9,915.88

Derince Sopalı Mahallesindeki Cemevi Çatı İmalatında Son Nokta

GündemYerelKocaeli 15
Yayınlama: 4 Temmuz 2024 Perşembe 09:59 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Kocaeli Büyükşehir'in Derince Sopalı Mahallesi'nde inşasına başladığı 5 katlı Cemevi projesinde çatı imalatı hızla devam ediyor. İnşaatın %40'lık kısmı tamamlandı ve ibadethane her ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandı.

Derince Sopalı Mahallesindeki Cemevi Çatı İmalatında Son Nokta

Kocaeli Büyükşehir'in Derince Sopalı Mahallesindeki 5 katlı Cemevi projesinde çatı imalatı hızla devam ederken, ibadethane için birçok önemli alan oluşturulması planlanıyor. Detaylar haberimizde!

Kocaeli Büyükşehir’in Derince Sopalı Mahallesinde inşasına başladığı Cemevi hızla ilerliyor

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli genelinde ibadethanelere her türlü desteği veren Büyükşehir, Derince’de yapımına başlanan Cemevi inşasında önemli mesafe kat etti.

Derince Sopalı Mahallesinde 5 katlı olarak inşa edilen Cemevinde ilerleme oranı %40. Binanın betonarme işleri ve duvar imalatı tamamlandı. 2 cephede iskele kurulumu yapıldı, dış cephe kaba sıva işlemleri devam ediyor. Bodrum kat, zemin ve 1. katta kaba alçı sıva tamamlandı. Çatı katı çelik imalatı devam ediyor.

HER İHTİYACA CEVAP VERECEK

5 katlı olarak inşa edilen Cemevinin bodrum katında; cenaze alanı, kazan dairesi, bay abdesthane, temizlik odası, morg, gasilhane, enerji odası, mekanik odası, bay bayan tuvalet, zemin katında; yemekhane, mutfak, 2 adet asansör, ürün satış, fuaye alanı, güvenlik, idari ofis, lavabo, 1. Katta; ofis, kütüphane, depo, sekretarya, yönetici odası, idari ofis, başkan odası, dede odası, 2. Katta; konferans salonu, kulis, eğitim salonu, reji odası, 3 katta ise cem salonu bay- bayan cem girişi, lokma odası yer alıyor.

Derince Sopalı Mahallesinde yükselen Cemevi, 5 katına yayılan içeriğiyle her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanıyor. Son dönemde yoğun ilgi gören proje, çatı imalatıyla birlikte tamamlanma aşamasına gelirken, ibadethane alanlarının detayları da belli olmaya başladı. Böylece, Kocaeli'nin kültürel yapısına önemli bir katkı sağlayacak olan Derince Cemevi, merakla beklenen bir proje olmaya devam ediyor.

BENZER HABER