DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.12 ₺
STERLIN 45.46 ₺
G.ALTIN 2,857.44 ₺
BTC 62,985.20 $
ETH 2,452.48 $
BİST 9,950.86

Davut Gürkan: Basın Özgürlüğü Demokrasinin Temel Taşıdır

GündemYerelBursa 10
Yayınlama: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 11:34 Kaynak: İGF Haber Ajansı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle basının demokratik hayattaki önemine vurgu yaptı. Gürkan, halkın haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi için basının sorumluluklarını özenle yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Davut Gürkan: Basın Özgürlüğü Demokrasinin Temel Taşıdır

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Basın Bayramı kutlamaları kapsamında basının demokratik hayattaki önemine dikkat çekti. Gürkan'ın vurgusuyla, basının özgür ve tarafsız olduğu takdirde güçlü bir demokrasinin temel taşı olduğu bir kez daha hatırlatıldı. Gürkan, halkın haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi için basının büyük sorumluluklar üstlendiğini vurguladı. Ayrıca, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte yeni medya mecralarının yaygınlaşmasıyla, basının meslek ilkelerine ve etik değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalarak doğru bilgilendirme görevini yerine getirmesinin ne kadar önemli olduğu üzerinde duruldu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

BURSA (İGFA) - Mesajında; “Basın, demokratik hayatın vazgeçilmez bir gücüdür” diyen Başkan Gürkan; “Halkın haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında, mesleki sorumluluklarının bilinciyle hareket eden; büyük bir gayret ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin sansürsüz olarak yayınlanmaya başladığı tarih olan 24 Temmuz’un, her yıl Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutladığını ifade eden AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, “Özgür ve tarafsız basın, güçlü bir demokrasinin göstergesi, demokratik hayatın da vazgeçilmez unsurlarından biridir. Erkler ayrımında yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak sayılan basın, halkın haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi, demokratik toplumların inşası ve gelişmesinde çok önemli görev ve sorumluğa sahiptir” dedi

Son yıllarda, dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte hayatımıza giren yeni medya mecraların, gazetecilik adına sunduğu imkanların da meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılmasının büyük bir önem arz ettiğini belirten Başkan Gürkan; “Hakkaniyet sahibi basınımızın ve gazetecilerimizin ülkemizde barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesi adına milletimizin hassasiyetlerini gözeterek, doğru bilgilendirme görevini yerine getireceklerine ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceklerine inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Gürkan, mesajının sonunda; “Bu vesileyle, halkın doğru bilgilendirilmesi adına gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışan tüm gazetecilerin Basın Bayramı’nı kutluyorum. Görevi başında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Objektif habercilik adına doğru bilginin peşinde koşan tüm basın mensuplarına  da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Davut Gürkan'ın mesajında basının demokratik hayattaki önemine değinirken, tarafsız ve özgür basının güçlü bir demokrasinin işleyişine katkı sağladığını vurguladı. Gürkan, halkın doğru bilgilendirilmesinin temel bir hak olduğunu belirterek, basının bu sorumluluğu bilinçli bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, hakkaniyet sahibi gazetecilerin ülke içinde barış ve huzurun güçlenmesine katkı sağlayacaklarını ve demokrasinin gelişimine destek olacaklarını dile getirdi. Gürkan, gece gündüz demeden çalışan tüm gazetecilere teşekkür ederken, görevleri esnasında yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Objektif habercilik anlayışıyla, doğru bilgiyi halka ulaştırmak için çaba harcayan tüm basın mensuplarına sağlık, mutluluk ve başarılar diledi.

BENZER HABER