DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye Dev Yatırım Anlaşmasını BYD İle İmzaladı

Ekonomi 6
Yayınlama: 8 Temmuz 2024 Pazartesi 17:29 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çinli elektrikli araç üreticisi BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de dev bir yatırıma yönelik anlaşma törenine katıldı. BYD firması Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli otomobil üretim tesisi kuracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye Dev Yatırım Anlaşmasını BYD İle İmzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çinli BYD firması ile Türkiye'de dev yatırım anlaşmasını imzaladı. Yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli otomobil üretim tesisi Türkiye'ye kazandırılacak. Detaylar haberimizde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik imzalanan anlaşma törenine katıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikli araç üreticisi Çinli BYD Yönetim Kurulu’nu kabul etti

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen kabulün ardından Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırım yapmasına yönelik anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer aldığı törende, anlaşmayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu imzaladı.

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firmasının Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kuracağı belirtildi. İmza töreninin sonrasında katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşen törende, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan Çinli BYD firması, Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yaparak yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kuracağını duyurdu. Bu anlaşma ile Türkiye'nin otomotiv sektöründe önemli bir adım atılması bekleniyor. BYD firması, Türkiye'de gerçekleştireceği projelerle istihdamın artmasına ve ekonomiye canlılık kazandırmasına katkı sağlayacak.

BENZER HABER