DOLAR 34.08 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.38 ₺
G.ALTIN 2,833.58 ₺
BTC 61,821.66 $
ETH 2,384.89 $
BİST 9,975.61

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Devlet Başkanı Goita ile Telefon Görüşmesi Yaptı

Dünya 11
Yayınlama: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 17:31 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Devlet Başkanı Assimi Goita ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan görüşmede Türkiye ile Mali ikili ilişkileri, terörle mücadelede iş birliği, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Mali ile sağlık, enerji, tarım, sanayi, teknoloji, eğitim ve ticaret başta olmak üzere her alanda iş birliğini ilerletme kararlılığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Mali'ye terörle mücadele ve komşularıyla ilişkilerind

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Devlet Başkanı Goita ile Telefon Görüşmesi Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mali Devlet Başkanı Goita arasında gerçekleşen telefon görüşmesi dikkat çekti. Türkiye ile Mali arasında yapılan ikili görüşme kapsamında, terörle mücadele ve bölgesel konular ele alındı. Zirvede, Türkiye'nin Mali'ye verdiği destek ve iş birliği konuları önemli bir gündem maddesi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Devlet Başkanı Assimi Goita ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Devlet Başkanı Goita ile telefonda görüştü

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan görüşmede Türkiye ile Mali ikili ilişkileri, terörle mücadelede iş birliği, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede; Türkiye’nin Mali ile sağlık, enerji, tarım, sanayi, teknoloji, eğitim ve ticaret başta olmak üzere her alanda iş birliğini ilerletme kararlığında olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Mali’ye terörle mücadele ve komşularıyla ilişkilerinde barış ve istikrarın korunması amacıyla destek vermeye devam edileceğinin belirtildiği görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün Mali’deki faaliyetlerine son verilmesi ve örgüt üyelerinin Türkiye’ye iadesi konusunda adımlar atmasının beklendiğini de ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Devlet Başkanı Assimi Goita ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve terörle mücadele konularını ele aldı. Görüşmede, Türkiye'nin Mali'ye sağlık, enerji, tarım, sanayi, teknoloji, eğitim ve ticaret alanlarında iş birliğini artırma kararlılığı ön plana çıktı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'nün Mali'deki faaliyetlerine son verilmesi ve örgüt üyelerinin Türkiye'ye iadesi konusunda destek talebi de dikkat çekti.

BENZER HABER