DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.12 ₺
STERLIN 45.46 ₺
G.ALTIN 2,857.44 ₺
BTC 62,985.20 $
ETH 2,452.48 $
BİST 9,950.86

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Açılışını Gerçekleştirdi

GündemYerelMersin 12
Yayınlama: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Mersin'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ile yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı'na ilk inişi gerçekleştirdi. Havalimanına indikten sonra uçaktan iniş yaptı ve karşılamada birçok devlet yetkilisi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Açılışını Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreninde havalimanına indikten sonra karşılamada birçok devlet yetkilisi yer aldı. Açılış seremonisi büyük bir coşkuyla gerçekleşirken, Cumhurbaşkanı'nın ilk uçuşu havalimanı tarihine geçti.

Mersin'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

MERSİN (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan özel uçak “TC-CAN”, yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’na ilk inişi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak, İstanbul’dan havalanmasının ardından saat 15.32’de Çukurova Uluslararası Havalimanı’na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağın inişi sırasında kokpite geçti,pilotlardan bilgiler aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçağın, havalimanına ilk inen uçak olması dolayısıyla havacılıkta gelenek olan su püskürtme seremonisi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı uçaktan inişinde apronda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Önceki AK Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önceki dönem Hazine ve Maliye Bakanı, Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan, önceki dönem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Mersin, Adana ve Osmaniye Milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, Mersin, Adana ve Tarsus Üniversitelerinin Rektörleri, DHMİ ve Karayolları Genel Müdürleri ile diğer yetkililer karşıladı.

Mersin'e gerçekleşen ziyaret sırasında Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışı gerçekleşti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel uçağıyla yapılan ilk iniş tarihe geçti. Açılış seremonisine birçok devlet yetkilisi katılırken, havalimanının artık hizmete hazır olduğu belirtildi. Bölgeye ekonomik ve turistik anlamda büyük katkılar sağlaması beklenen havalimanının açılışı büyük ilgi gördü.

BENZER HABER