DOLAR 34.08 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.38 ₺
G.ALTIN 2,833.58 ₺
BTC 61,821.66 $
ETH 2,384.89 $
BİST 9,975.61

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde Bir Araya Geldi

Dünya 12
Yayınlama: 4 Temmuz 2024 Perşembe 16:19 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştü. Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi sırasında Lukaşenko ile ikili temaslar gerçekleştirdi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi! Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi sırasında yapılan buluşmada neler konuşuldu? Detaylar haberimizde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile bir araya geldi

ANKARA (İGFA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'daki ikili temasları kapsamında Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile bir araya geldi.

Zirvenin yapıldığı Bağımsızlık Sarayı'ndaki görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile gerçekleştirdiği zirve görüşmesi, bölgesel işbirliği ve ilişkilerin geliştirilmesine odaklandı. Özellikle enerji, ekonomi ve dış politika konularının ele alındığı görüşmede, Türkiye-Belarus ilişkilerinin daha da güçlenmesi hedeflendi. Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nin verimli geçtiği vurgulanan toplantıda, bölgesel işbirliğinin artırılması için karşılıklı adımların atılacağı belirtildi.

BENZER HABER