DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

CHP'li Vekil Yontar: Yerel Basın Büyük Tehlikede!

SiyasetYerelEdirne 10
Yayınlama: 14 Temmuz 2024 Pazar 19:05 Kaynak: İGF Haber Ajansı

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, TBMM’de yaptığı konuşmada kamuda uygulanacak tasarruf tedbirleri nedeniyle yerel basına ilan verilemeyeceğini ve yerel gazetelere abone olunamayacağını vurgulayarak, yerel basının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Yontar, ekonomik sorunlar ve yapılan düzenlemelerin yerel basın sektörünü olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

CHP'li Vekil Yontar: Yerel Basın Büyük Tehlikede!

CHP'li Vekil Yontar: Yerel Basın İçin Alarm Zilleri Çalıyor! Kamuda yapılan tasarruf tedbirleri yerel basını vurdu. Nurten Yontar'ın uyarısıyla yerel gazeteler büyük tehlike altında. Ekonomik kriz ve SGK düzenlemeleri sektörü olumsuz etkiliyor. Detaylar haberimizde!

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, TBMM’de yaptığı konuşmada kamuda uygulanacak tasarruf tedbirleri dolayısıyla yerel basına ilan verilemeyeceği ve yerel gazetere abone olunamayacağının yerel basını bitirmek olacağını belirtti.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, “Kamuda Tasarruf Paketi'nde yer alan "Basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyecek, kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanıyla ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak." düzenlemesinin kamudan ilan alan yerel basının can suyunu kestiğini ifade etti.

Yaşanan ekonomik sorunlar gazete maliyetini oluşturan girdilerin döviz cinsinden fiyatlarını arttırdığını kaydeden Milletvekili Yontar, PTT gönderim ücretlerinin de artışın cabası olduğunu belirterek, "Bu yetmezmiş gibi, SGK da basın kuruluşlarının ilan kaybına neden olacak bir düzenleme yaptı. Piyasa değeri 500 bin TL ve üzeri olan satışlarını bir veya daha fazla süreli yayında ilan yoluyla duyuran SGK, alt sınırı 2 milyon 500 bin liraya çıkararak gazetelerin ilan alamamasına yol açtı. Halkın özgür haber alma hakkı doğrultusunda SGK düzenlemesinin iptalini, posta ücretlerinin basına özel belirlenmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, yerel basına yapılan ilan ve reklam yasağı gibi tasarruf tedbirlerinin sektörü zor duruma düşürdüğünü açıkladı. Ekonomik sorunlar ve artan maliyetler nedeniyle gazetelerin ayakta kalması giderek zorlaşıyor. Yerel basının yaşadığı sıkıntıların çözümü için sektöre destek verilmesi gerektiği vurgulandı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ilan düzenlemeleri de basını olumsuz etkileyerek halkın haber alma hakkını tehdit ediyor. Nurten Yontar'ın uyarıları, yerel basının geleceği için dikkate alınmalı.

BENZER HABER