DOLAR 34.09 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.32 ₺
G.ALTIN 2,841.19 ₺
BTC 61,806.97 $
ETH 2,384.32 $
BİST 9,975.61

CHP’li Gaytancıoğlu: Tarım ve Üretici Köylünün Geçmişi ve Geleceği

SiyasetYerelEdirne 6
Yayınlama: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 08:56 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Önceki dönem CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Cumhuriyet kurulduğunda Osmanlı’nın borcunun tarımla ödendiğini anımsatarak, "Biz bu Cumhuriyeti kurduğumuzda buğday, arpa, domates, biber satarak Osmanlı'nın borcunu ödedik" diyen CHP'li Gaytancıoğlu, tarım ve üreticinin içinde bulunduğu durumu, geçmişi anımsatarak özetledi. Sümerbank, Devler Üretme Çiftlikleri, Süt Endüstrisi Kurumu, Çaykur, Şeker Fabrikaları, kurarak çiftçilerin ürünlerini değerlendirdiklerini belirten Gaytancıoğlu, üreticinin bugün

CHP’li Gaytancıoğlu: Tarım ve Üretici Köylünün Geçmişi ve Geleceği

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : p in Entity, line: 5 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun açıklamaları, tarım ve üretici köylünün geçmişi ve geleceğine dair çarpıcı bir perspektif sunuyor. Cumhuriyet döneminde Osmanlı borçlarının tarımla nasıl ödendiğini hatırlatan Gaytancıoğlu, günümüzde çiftçilerin yaşadığı sorunları ve umutlarını dile getiriyor. Gelin, geçmişten geleceğe köylünün hikayesine birlikte bakalım.

Önceki dönem CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Cumhuriyet kurulduğunda Osmanlı’nın borcunun tarımla ödendiğini anımsatarak, "O günler mutlaka gelecek" yorumunda bulundu.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - CHP Edirne önceki dönem milletvekili Okan Gaytancıoğlu, tarım ve üreticinin içinde bulunduğu durumu, geçmişi anımsatarak özetledi.

 

“Biz bu Cumhuriyeti kurduğumuzda buğday, arpa, domates, biber satarak Osmanlı'nın borcunu ödedik" diyen CHP'li Gaytancıoğlu, "Sümerbank, Devler Üretme Çiftlikleri, Süt Endüstrisi Kurumu, Çaykur, Şeker Fabrikaları, kurarak çiftçilerimizin ürünlerini değerlendirdik. Atatürk'ün 'efendisi' gerçekten efendi idi. Çünkü üretiyor, kazanıyor, tarla alıyor, traktör alıyor ve köy okulunda çocukları okutuyordu. Şimdi ne mi oluyor? Efendinin önce okulları kapatıldı, sonra borçlandırıldı, ürünleri para etmez oldu! Onun ürettiği ürünler yerine 'yandaşlar kazansın' diye 'ithalat' yapıldı. Efendi tarla satmaya başladı. Çocukları 'çiftçi' olmaz hale geldi. Buradan tabii ki dönüş var. O günler mutlaka gelecek" dedi.

CHP Edirne önceki dönem milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun sözleri, tarımın ve köylülerin tarih boyunca sahip olduğu önemine ve günümüzde karşılaştığı zorluklara ışık tutuyor. Geçmişteki büyük projelerin, bugünün zorluklarını aşmada nasıl bir ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Gaytancıoğlu, üreticilerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Tarımın ve köylünün geleceği üzerine düşündüren sözler, sektördeki sorunların çözümüne dair umutlar da taşıyor. Gaytancıoğlu'nun ifadeleri, tarımın ve üreticinin önemine vurgu yaparak, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor.

BENZER HABER