DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.16 ₺
STERLIN 45.46 ₺
G.ALTIN 2,869.44 ₺
BTC 62,984.28 $
ETH 2,452.45 $
BİST 9,922.08

Çay Üreticileri İçin Sevindirici Haber: Kaliteli Çay Yaprağında Budama Oranı Düşürüldü

Gündem 16
Yayınlama: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 15:21 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaş çayda budama oranını düşüren yeni düzenleme bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Kaliteli çay yaprağı temini amacıyla budamaya tabi tutulan çaylıklar nedeniyle üreticilerin uğradığı gelir kaybının tazminine dair Tebliğ'de değişiklik yapıldı. Değişiklikle birlikte ruhsatlı çay bahçeleri, her yıl 10'da bir oranında gençleştirme budamasına tabi tutulacak.

Çay Üreticileri İçin Sevindirici Haber: Kaliteli Çay Yaprağında Budama Oranı Düşürüldü

Kaliteli çay yaprağı üreticileri için güzel bir haber var! Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile kaliteli çay yaprağı temini amacıyla budamaya tabi tutulan çaylıkların uğradığı gelir kaybı azaltıldı. Üreticilerin yüzünü güldürecek bu değişiklik, yaş çay sektöründe olumlu yansımaları beraberinde getirecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaş çayda budama oranını düşüren yeni düzenleme bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

ANKARA (İGFA) - Kaliteli Çay Yaprağı Temini Amacıyla Budamaya Tabi Tutulan Çaylıklar Nedeniyle Üreticilerin Uğradığı Gelir Kaybının Tazminine Dair Tebliğ'de değişiklik yapıldı.

Söz konusu tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Değişiklikle birlikte kaliteli çay yaprağı temin edilmesi amacıyla ruhsatlı çay bahçeleri, 7 yıllık bir süre için, her yıl 10'da bir oranında gençleştirme budamasına tabi tutulduğu belirtilerek, daha önceden Tebliğin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “yedide bir” ibaresi “onda bir” şeklinde değiştirilirken, yedinci fıkrasının birinci cümlesi de şöyle değiştirildi:

“Budama tespit işlemlerinin tamamlanmasından itibaren en geç bir hafta içerisinde Ek-4’te yer alan Budama Hakediş İcmali beş gün süre ile askıya çıkarılır.”

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı kararla birlikte çay üreticileri için önemli bir adım atıldı. Yeni düzenleme ile kaliteli çay yaprağı temininde yaş çayda budama oranı düşürülerek üreticilerin gelir kaybı en aza indirildi. Böylece çay sektöründe kaliteli ürünlerin elde edilmesi ve sektördeki rekabet gücünün artması hedefleniyor. Yapılan değişiklik ilgili taraflar arasında memnuniyetle karşılanırken, bu adımın sektöre olumlu etkileri olması bekleniyor.

BENZER HABER