DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.12 ₺
STERLIN 45.41 ₺
G.ALTIN 2,864.95 ₺
BTC 62,983.36 $
ETH 2,452.41 $
BİST 9,973.58

Büyükorhan Yangınında Zarar Gören Köylülere Örnek Dayanışma Hareketi

GündemYerelBursa 14
Yayınlama: 6 Temmuz 2024 Cumartesi 11:33 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde yangında zarar gören hayvan ve ürünleri olan köylülere yönelik başlatılan dayanışma hareketi büyük ilgi görüyor. Boğazköy sakinleri tarafından 300 balya saman toplanarak malzemelerin ulaştırılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri devreye girdi.

Büyükorhan Yangınında Zarar Gören Köylülere Örnek Dayanışma Hareketi

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde gerçekleşen yangında zarar gören köylülere yönelik harika bir dayanışma hareketi başlatıldı. Boğazköy sakinleri tarafından organize edilen yardım kampanyası, 300 balya saman toplanarak yangın mağduru köylülere ulaştırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bu güzel dayanışmaya destek verdi.

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde geçtiğimiz haftalarda yaşanan yangında hayvanları ve ürünleri zarar gören köylüler için örnek bir dayanışma hareketi hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de köylüler arasındaki dayanışmaya köprü oldu.

BURSA (İGFA) - Geçtiğimiz haftalarda Büyükorhan ilçesinde yaşanan yangında hayvanları ve ürünleri zarar gören vatandaşlar büyük mağduriyet yaşamıştı. Bunun üzerine bir araya gelen İnegöl ilçesi Boğazköy sakinleri, Büyükorhan’daki çiftçilere yardım etmek için harekete geçti. Aralarında 300 balya saman toplayan İnegöllü vatandaşlar, malzemelerin ulaştırılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü ile iletişime geçerek araç talebinde bulundu. Tarım Peyzaj AŞ’den görevlendirilen kamyona yüklenen 300 balya saman, belediye ekipleri tarafından Büyükorhan’daki Mazlumlar ve Bademlik mahallelerine ulaştırıldı. Samanları teslim alan mahalle sakinleri, İnegöl Boğazköylü vatandaşlara ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Büyükorhan ilçesinde yaşanan yangın sonrasında bir araya gelen köylüler, zarar gören çiftçilere yardım eli uzattı. İnegöl ilçesi Boğazköy sakinleri, yangın mağduru köylülere saman yardımı yaparak destek oldular. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bu yardımın ulaştırılmasında büyük rol oynadı. Örnek dayanışma hareketi, vatandaşların birlik ve beraberlik duygularını ön plana çıkardı.

BENZER HABER