DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Bursa'ya Büyükşehir'den Müthiş Yeşil Dokunuş!

YaşamYerelBursa 3
Yayınlama: 9 Ağustos 2024 Cuma 23:53 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Bursa imajını pekiştirmek adına Beşyol Kavşağı'nda gerçekleştirdiği peyzaj çalışması ile bölgeye göz alıcı bir dokunuş yaparak estetik bir görünüm kazandırdı. Büyükşehir'in yeşil alanları artırma hedefine yönelik devam eden düzenlemeler arasında Osmangazi ilçesinde 14 bin metrekarelik alanda yapılan çarpıcı kavşak düzenlemesi de dikkat çekiyor.

Bursa'ya Büyükşehir'den Müthiş Yeşil Dokunuş!

Bursa'nın nefes alacağı dev peyzaj projesi! Büyükşehir Belediyesi'nin Beşyol Kavşağı'nda gerçekleştirdiği estetik düzenleme, kente yeşilin en güzel yüzünü sunuyor. 600 ağaç, 11 bin 600 metrekare rulo çim ve binlerce çalı ve gül ile Bursa, daha da yeşile bürünüyor. Proje ile kent estetiği ve güvenli geçiş bir arada!

Yeşilin en çok yakıştığı kent olan Bursa’da mevcut yeşil alanları daha estetik hale getiren Büyükşehir Belediyesi, Beşyol Kavşağı’nda başlattığı peyzaj çalışmasını tamamlayarak bölgeye görsel zenginlik kattı.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın yeniden yeşille anılabilmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında peyzaj düzenlemelerine de devam ediyor. Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi’ndeki 14 bin metrekarelik alanda Yol İşleri Şube Müdürlüğü’nün tamamlamış olduğu Beşyol Kavşağı’nda da Parklar ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından düzenleme çalışması yapıldı. Kavşak alanı içerisinde bitkisel toprak serimi, otomatik sulama sistemi, kent estetiğine katkı sunacak şekilde aydınlatma planlaması ve kavşak tasarımına uygun bitkilendirme planlaması yapılarak kente yeşil bir kavşak dokusu kazandırıldı.

Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, hem vatandaşların güvenli geçişini sağlamak hem de görüş açılarını kapatmamak adına Beşyol Kavşağı’nda başlattıkları peyzaj uygulamalarını tamamladıklarını dile getirdi. 14 bin metrekarelik alana 600’e yakın ağaç dikildiğini anlatan Tanrıöver, “11 bin 600 metrekarelik de rulo çim serimi gerçekleştirdik. 6 bine yakın çalı grubu ve 1500-2000’e yakın da gül dikimi yapıldı. Aynı zamanda bitkisel toprak serimi, otomatik sulama sistemleri ve otomatik aydınlatma sistemleri kazandırıldı. Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından da estetik aydınlatmalar yapıldı. Kente daha fazla yeşil alan kazandırmak, güvenli ortamlar sağlamak ve Bursalıları gülümsetmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin yeşil alanları zenginleştirme ve kente estetik katma vizyonu net bir şekilde ortaya çıkıyor. Beşyol Kavşağı'nda gerçekleştirilen peyzaj çalışması, sadece görsel açıdan değil, aynı zamanda kentlinin yaşam kalitesini yükselterek güvenli ve keyifli bir ortam sunmaya odaklanıyor. Parklar ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver'in vurguladığı gibi, Bursa'nın yeşille bütünleşmesi ve vatandaşların gülümsemesi için yapılan bu tür çalışmaların süreceği de ayrıca sevindirici bir gelişme.

BENZER HABER