DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.50 ₺
G.ALTIN 2,878.50 ₺
BTC 62,972.65 $
ETH 2,452.00 $
BİST 9,900.25

Bursa Osmangazi'de İsmet Paşa Parkı İle Park Sayısı 691'e Ulaşıyor

YaşamYerelBursa 8
Yayınlama: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 11:35 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde sosyal donatı alanlarının sayısını artırmak amacıyla çalışmalara devam eden Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi'nde inşa edilen İsmet Paşa Parkı ile ilçedeki park sayısını 691'e çıkaracak. İsmet Paşa Parkı, çocuk oyun alanı, fitness aletleri, engelsiz oyun gurubu, oturma bankları, bisiklet parkuru ve yeşil alanlarıyla modern ve yeşil bir yapı sunacak.

Bursa Osmangazi'de İsmet Paşa Parkı İle Park Sayısı 691'e Ulaşıyor

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde park sayısı 691'e ulaşıyor! Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi'nde inşa edilen İsmet Paşa Parkı ile ilçedeki parkların sayısını arttırıyor. Park, çocuklar için oyun alanları, fitness aletleri ve yeşil alanlarıyla modern bir yapı sunuyor. Detaylar haberimizde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki sosyal donatı alanlarının sayısını arttırmak adına yoğun bir çalışma ortaya koyan Osmangazi Belediyesi, ilçedeki 691’inci parkı Hamitler Mahallesi’nde inşa ediyor

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, insanların doğayla, çocukların oyunla buluşabildiği mahallelerin nefes alma noktaları olan parkları ilçeye kazandırmaya devam ediyor.

Hamitler Mahallesi’nde inşa edilen İsmet Paşa Parkı ile ilçedeki park sayısını 691’e çıkaracak olan Osmangazi Belediyesi, ilçenin daha modern ve yeşil bir yapıya kavuşmasını da sağlayacak. Toplam 7 bin 728 metrekare alan üzerine yapılan İsmet Paşa Parkı, çocuk oyun alanı, fitness aletleri, engelsiz oyun gurubu, oturma bankları, bisiklet parkuru, yürüyüş yolu ve toplam 4 bin 276 metrekare yeşil alanı ile Osmangazi’ye değer katacak. Zemin döşeme çalışmaları tamamlanan parkta, farklı türdeki ağaçlar ve bitkiler toprakla buluşturuluyor.  

“YENİ PARKIMIZA İSMET PAŞA PARKI ADINI VERECEĞİZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, kısa süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulması planlanan İsmet Paşa Parkı’nda incelemelerde bulundu. Osmangazi’ye yeni bir park daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Aydın, “Ekiplerimiz parkı yeşillendirecek ve güzelleştirecek olan ağaçların dikimini yapıyor. Diktiğimiz bu ağaçlar büyüdüklerinde vatandaşlarımıza nefes olacak. Yeni parkımıza, belediye meclisinde alacağımız karar ile birlikte İsmet Paşa Parkı adını vermeyi planlıyoruz. 7 bin metrekareden daha büyük bir alana sahip, güzel bir park ortaya çıktı. Daha yeşil bir Osmangazi ve daha yeşil bir Bursa için gece gündüz demeden çalışıyoruz. 691’inci parkımız ilçemize ve kentimize hayırlı olsun” dedi.  

Başkan Aydın, parkta yaptığı incelemenin ardından ekiplerle birlikte ağaç dikerek can suyunu verdi. Başkan Aydın, gelecek için yapılacak en önemli yatırımlardan birinin de ağaç dikmek olduğunu söyledi.

Osmangazi Belediyesi, doğanın içinde eğlenceli vakit geçirilebilecek mahalle parklarının sayısını arttırmaya devam ediyor. İnşa edilen İsmet Paşa Parkı, çevre düzenlemeleriyle ilçeye değer katacak ve vatandaşlara yeşil bir alan sunacak. Başkan Aydın'ın açıklamalarına göre, İsmet Paşa Parkı, bölgeye ayrı bir güzellik katacak ve çocuklar için keyifli bir oyun alanı olacak. Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki bu yeşil alanlar, vatandaşların doğayla buluşabileceği ve spor yapabileceği alanlar olacak.

BENZER HABER