DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,862.56 ₺
BTC 62,979.85 $
ETH 2,452.28 $
BİST 9,926.25

Bursa Osmangazi'de Deprem Riskine Karşı Kentsel Dönüşüm Geliyor

GündemYerelBursa 4
Yayınlama: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 17:52 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Herkes Duysun TV ekranlarında yayınlanan 'Gündem Özel' programında, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde beklenen kentsel dönüşüm konusunu ele aldı. Başkan Aydın, bölgede çarpık yapılaşma ve deprem riskine karşı acil kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılacağını belirtti. Deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapıların yüzde 70-80 oranında olduğunu vurgulayan Aydın, Osmangazi için önleyici adımların hızla atılacağını ifade etti.

Bursa Osmangazi'de Deprem Riskine Karşı Kentsel Dönüşüm Geliyor

Bursa'nın Osmangazi ilçesi, deprem riskine karşı kentsel dönüşümle yenilenecek! Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 'Gündem Özel' programında açıkladı: 'Bu an da risk oluşturabilecek yapılarla ilgili acil dönüşüm işlerine giriyoruz.' İşte ayrıntılar!

Herkes Duysun TV ekranlarında yayınlanan 'Gündem Özel' programına konuk olan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Bursa'nın kalbi Osmangazi ilçesi için beklenen kentsel dönüşüm konusu hakkında bilgi verdi.

BURSA (İGFA) - Herkes Duysun TV ekranlarında Aylin Tekir moderatörlüğünde, Gazeteci Yazar Mehmet Ali Ekmekçi ile Gazeteci Yazar Mesut Demir eşliğinde yayınlanan 'Gündem Özel' programına bu hafta Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın konuk oldu.

Osmangazi bölgesinin temel sorununun çarpık yapılaşma ve kentsel dönüşüm olduğunu belirten Başkan Aydın, "Bu yapıların yüzde 70 veya 80'inde deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılar var." dedi. 

Bölgede acil olarak kentsel dönüşüm işlerine girmek istediklerini söyleyen Aydın, "Allah korusun bir deprem olsa, bu an da risk yaratabilecek çok fazla yapı var. Dolayısıyla biz de konuya ilişkin toplantılar gerçekleştirdik. Acil olarak dönüşüm işlerine girmek istiyoruz. Deprem Bursa'yı inşallah bir 30-40 yıl kadar daha bulmaz ama, buladabilir. Bu yüzden önlem almak önemli. Biz de hızlı bir şekilde bu konu üzerinde çalışıyoruz." açıklamarında bulundu.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde kentsel dönüşüm gündemi hızla ilerliyor. Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın açıklamalarıyla deprem riskine karşı önlem alma adına adımlar atılacağı belirtiliyor. Çarpık yapılaşmanın ve deprem riskinin yoğun olduğu bölgede, uygun olmayan yapıların yenilenmesi için acil bir planın oluşturulması bekleniyor. Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları, bölge halkı için güvenli bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.

BENZER HABER