DOLAR 34.08 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.38 ₺
G.ALTIN 2,833.58 ₺
BTC 61,821.66 $
ETH 2,384.89 $
BİST 9,975.61

Bursa Kent Konseyi'nden Çarpıcı Çıkış: Ormanlar Tarla Değil, Saygı Gösterin!

GündemYerelBursa 14
Yayınlama: 15 Temmuz 2024 Pazartesi 14:51 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan Mahallesi'nde yüzlerce çam ağacının kesilmesiyle gündeme gelen olay, Bursa Kent Konseyi ve DOĞADER Başkanı Murat Demir'in sert tepkisine neden oldu. Ormanların talan edildiğini öne süren mahalle sakinleri, kesilen ağaçların genç ve yaşlı ayrımı yapılmaksızın hatalı bir uygulama olduğunu vurguladılar.

Bursa Kent Konseyi'nden Çarpıcı Çıkış: Ormanlar Tarla Değil, Saygı Gösterin!

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 5 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 6 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 6 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

Bursa'nın Kestel ilçesindeki vahim olay, çam ormanlarının katledilmesiyle sarsıldı! Bursa Kent Konseyi'nin çarpıcı açıklamalarıyla gündeme gelen bu skandal haber, çevre duyarlılığı ve orman koruma mücadelesine dikkat çekiyor. Doğaya ve yaşama saygıyı unutmayın, ormanlarımız tarla değil!

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan Mahallesi’nde bilinmeyen nedenle yüzlerce çam ağacının kesildiği haberi üzerine Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve DOĞADER Başkanı Murat Demir, bölgeye giderek köylülerle buluştu.

BURSA (İGFA) - Bursa'da Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan Mahallesinde bilinmeyen nedenle yüzlerce çam ağacı kesildi.

Mahalle sakinleri son yıllarda ormanların talan edildiğini öne sürdü.

Olayı duyar duymaz Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Murat Demir, bölgeye giderek köylülerle buluştu.

Ağlaşan Köyü’nün sınırları içerisinde bulunan çam ormanlarının katledilmesine sessiz kalınmayacağına ve Orman Müdürlüğü’nün yanlış bir uygulama yaptığına değinen Demir, ormanların tarla olmadığını; genç, yaşlı bakılmaksızın ağaçların kesilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan Mahallesi'nde yaşanan çam ağaçlarının kesilmesi skandalı, çevre duyarlılığının önemini tekrar gündeme getirdi. Bursa Kent Konseyi ve DOĞADER Başkanı Murat Demir'in olaya sert tepkisi, ormanların korunması ve doğal yaşamın muhafaza edilmesi gerekliliğine vurgu yapmaktadır. Toplumun doğaya verdiği zararların acilen durdurulması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

BENZER HABER