DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.16 ₺
STERLIN 45.46 ₺
G.ALTIN 2,869.44 ₺
BTC 62,984.28 $
ETH 2,452.45 $
BİST 9,922.08

Bursa Gemlik'te Sokak Hayvanlarına Besleme Takviyesi Yapıldı

GündemYerelBursa 8
Yayınlama: 2 Ağustos 2024 Cuma 14:24 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün düzenli olarak sokaktaki canlara besleme sağladığı 50 adet besleme istasyonu ve mama odağına katkıda bulundu. Gencali Mahallesi'nde yapılan çalışmalarda hasarlı mama odakları yenilendi ve sıcak havalarda su kapları dolduruldu.

Bursa Gemlik'te Sokak Hayvanlarına Besleme Takviyesi Yapıldı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren liderliğinde, Gemlik'te sokak hayvanlarına yönelik besleme takviyesi çalışmaları hız kazanıyor. Besleme istasyonları ve mama odakları yapılan kontrollerle daha etkin hale getiriliyor. Gemlik Belediyesi, her yıl yüzlerce köpeğe tedavi ve kısırlaştırma hizmeti sunarak sahipsiz hayvanları koruma altına alıyor.

Bursa'da Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün düzenli olarak gerçekleştirdiği sokaktaki canları besleme çalışmalarına katıldı.

BURSA (İGFA) - Gemlik'te merkez ve çevre mahallelerde olmaz üzere 50 adet bulunan besleme istasyonu, mama odağı ve mama ve su kaplarının kontrol, bakım ve doldurma çalışmaları devam etti.

Gencali Mahallesi'ndeki çalışmalara Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ile muhtar Mürüvet Günay da katıldı. Hasarlı mama odakları yenileri ile değiştirildi. Mamanın yanı sıra sıcak havalarda sokaktaki canların faydalanması için su kapları da dolduruldu.

Gemlik Belediyesi tarafından her yıl 800 ile 1000 köpeğe tedavi ve kısırlaştırma yapıldığını belirten Başkan Deviren, başka il ve ilçelerden Gemlik kırsalına sahipsiz köpeklerin bırakıldığını söyledi.

Yetkililerin kendi bölgelerinde kısırlaştırma yaparak sokaktaki canlara sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan Deviren, "Problemi bu şekilde çözemeyiz. Herkes kendi bulunduğu noktada sokak hayvanlarına sahip çıkar ve onları kısırlaştırırsa hayvanların uyutulması konusu gündemden çıkmış olur" şeklinde konuştu.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, belediye ekipleri tarafından sokaktaki canlara yönelik yapılan besleme çalışmaları, belediye başkanı Şükrü Deviren'in katılımıyla daha da güçleniyor. Besleme istasyonları ve mama odağı bakımıyla sokak hayvanlarının yaşam koşulları iyileştirilirken, kısırlaştırma hizmetleri ise sahipsiz hayvanların çoğalmasını engelliyor. Böylelikle Gemlik, diğer illere örnek olacak sosyal sorumluluk projeleriyle sokak hayvanlarına kucak açmaya devam ediyor.

BENZER HABER