DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Bursa, Geleceği İçin Akıllı Şehircilik Yolunda

GündemYerelBursa 4
Yayınlama: 2 Ağustos 2024 Cuma 12:04 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehir uygulamalarıyla başarılı iş birlikleri kurarak kenti daha yaşanabilir ve dirençli hale getirmeyi hedefliyor. Sampaş Holding ile gerçekleştirilen kapsamlı toplantıda, veriye dayalı akıllı kent yönetimi ve çevre konuları ele alındı.

Bursa, Geleceği İçin Akıllı Şehircilik Yolunda

Bursa'da Geleceğin Şehrini İnşa Etmek için Atılan Adımlar! Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Sampaş Holding işbirliğiyle gerçekleşen toplantı, kente daha yaşanabilir ve dirençli bir gelecek hazırlamanın ilk adımı olarak değerlendiriliyor. Akıllı şehir uygulamalarıyla donatılacak Bursa, modern kent anlayışının da öncüsü olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanabilir ve daha dirençli bir kent oluşturma çalışmaları kapsamında akıllı şehircilik uygulamalarında başarılı işlere imza atan kurumlarla görüşmelerini sürdürüyor.

BURSA (İGFA) - Yeni nesil belediyecilik uygulamalarıyla Bursa’yı geleceğe güvenle taşımak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin bu alandaki öncü kuruluşlarıyla işbirliklerini geliştiriyor.

Gelecek nesillere daha dirençli ve daha yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehir teknolojileri konusunda başarılı şirketlerden Sampaş Holding ile kapsamlı bir toplantı düzenledi. Encümen Salonu’ndaki toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, iştirak yöneticileri, Sampaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Prof. Dr. Himmet Karaman, Dr. Atom Damalı, Dr. Serdar Yümlü, Dr. Semra Engin ve Dr. Serdar Serbest katıldı.

Sampaş Holding yöneticilerinin sunum yaptığı toplantıda, kent yönetimi ve akıllı kentler konularındaki yeni öneriler ele alındı. Veriye dayalı akıllı kent yönetimi, afet yönetimi, deprem risk yönetimi, kentsel dönüşüm, akıllı su, akıllı ulaşım ve akıllı çevre yönetimi konularının konuşulduğu toplantıda, önümüzdeki süreçte fikir alışverişlerinin sürdürülmesine karar verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sampaş Holding gibi önde gelen kurumlarla yaptığı iş birlikleriyle akıllı şehircilik projelerinde önemli adımlar atıyor. Toplantıda ele alınan konular arasında veriye dayalı yönetim, çevre koruma, afet ve deprem risk yönetimi gibi kent için hayati öneme sahip konular yer alıyor. Bursa, akıllı teknolojilerle donatılarak geleceğe daha güvenle ve sürdürülebilir bir şekilde taşınacak.

BENZER HABER