DOLAR 34.25 ₺
EURO 37.04 ₺
STERLIN 44.53 ₺
G.ALTIN 3,027.44 ₺
BTC 67,462.17 $
ETH 2,642.10 $
BİST 8,838.60

Bilecikli Genç Ahmet Karadağ 2 Bölümü Birincilikle Bitirdi, Hollanda'da Yüksek Lisans Yapacak

EğitimYerelBilecik 7
Yayınlama: 25 Temmuz 2024 Perşembe 11:25 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde ikamet eden ve Bursa Teknik Üniversitesi'nden Gıda Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümlerinden birincilikle mezun olan Ahmet Karadağ, Hollanda'da Kimya Sanayinde Yenilikçi Çözümler ve Katalizörler üzerine yüksek lisans eğitimi alacak. Karadağ, TÜBİTAK destekli projelerle de adından söz ettirmiş bir genç olarak dikkat çekiyor.

Bilecikli Genç Ahmet Karadağ 2 Bölümü Birincilikle Bitirdi, Hollanda'da Yüksek Lisans Yapacak

Bilecikli genç Ahmet Karadağ, başarılı akademik geçmişiyle dikkat çekiyor! Kimya alanında yüksek lisans eğitimi için Hollanda'yı tercih eden Karadağ, yenilikçi çözümler ve katalizörlerle ilgili çalışmalar yapacak. Üstün performansı ve TÜBİTAK projelerindeki başarısıyla geleceğe damga vuracak!

Üniversitenin 2 bölümünü birincilikle bitiren Bilecik’li genç yüksek lisansını Hollanda da yapacak.

Pazaryeri Gündem /BİLECİK (İGFA) - Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde ikamet eden ve okuduğu üniversiteyi bölüm birincisi olarak bitiren Ahmet Karadağ yurt dışında yüksek lisans programı kazandı.

Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği mezunu Ahmet Karadağ Hollanda da Kimya Sanayinde Hammadde ve Prosese Dayalı Karbon ve Su Ayak İzinin Azaltılmasına Yönelik Yenilikçi Çözümler ve Katalizörler’’ konusu üzerinde burslu eğitim alacak.

9-12 Temmuz 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde; Yurt dışına gönderilecek bursiyerlere Vizyon ve Farkındalık Eğitimlerine katılan Ahmet Karadağ’ın 2022 yılında hazırlamış olduğu İkili membran reaktörde yakıt bio katkı maddesinin üretimi projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmişti.

 

Eylül ayında Hollanda da 2024 (YLSY) Yurt dışı Yüksek Lisan Programına katılacak olan Karadağ Türkiye'ye döndüğünde Yüksek Mühendis olarak çalışma hakkı kazanacak.

Bilecikli Ahmet Karadağ, akademik başarısı ve yenilikçi projeleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Üniversitenin iki bölümünü birincilikle tamamlayarak Hollanda'da yüksek lisans eğitimine hak kazanan Karadağ, kimya sanayindeki yeni çözümler ve katalizörler üzerine çalışacak. TÜBİTAK destekli projeleriyle de bilimsel alanda kendini kanıtlamış olan genç mühendis adayı, Türkiye'ye döndüğünde yüksek mühendislik pozisyonlarında başarılı bir kariyer yolu çizecek.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code