DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,863.38 ₺
BTC 62,987.60 $
ETH 2,452.58 $
BİST 9,959.84

Bayram Tatilinde Trafik Kazaları Artıyor: Tatilin İlk 2 Gününde 12 Kurban Verildi!

Gündem 5
Yayınlama: 8 Nisan 2024 Pazartesi 12:24 Kaynak: İGF Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 2 gününde trafik kazalarında 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 1966 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, tatile ikinci gününde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşlara hız yapmama ve trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.

Bayram Tatilinde Trafik Kazaları Artıyor: Tatilin İlk 2 Gününde 12 Kurban Verildi!

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 9 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 10 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 10 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

Bayram tatilinin ilk günlerinde üzücü trafik kazaları: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tatilin başlangıcında 12 canın trafik kazalarında kaybolduğunu duyurdu. Trafikte dikkat ve saygı önemli!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 2 gününde trafik kazalarında 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 1966 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali  Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı 'Hayatla Yarışılmaz' etiketiyle tatiin ikinci günündeki trafik bilançosunu açıkladı.

Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin, vatandaşların güvenliği için denetimlerini büyük bir hassasiyetle sürdürdüğünü belirten Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ikinci günü olan 7 Nisan Pazar günü 572 trafik kazasının meydana geldiği Türkiye genelinde, 408 bin 796 aracın denetlendiğini, 19 bin 488 araca hız ve radar, 33 bin 145 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını kaydetti.

Bayram tatilinin ilk 2 günü olan hafta sonunda toplamda 12 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Bakan Yerlikaya, toplam bin 966 vatandaşın yaralandığını belirterek,  hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

"Lütfen aşırı hız yapmayalım" uyarısında da bulunan Bakan Yerlikaya,"Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım" çağrısını yineledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın son açıklamalarına göre, bayram tatilinin ilk 2 gününde artan trafik kazaları dikkat çekiyor. Vatandaşların can güvenliği için trafik kurallarına uymaları ve aşırı hız yapmamaları hayati önem taşıyor. Son güncellemelere göre, emniyet ve jandarma ekipleri trafik kontrollerine devam ederken, vatandaşlar da dikkatli olmaya davet ediliyor.

BENZER HABER