DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.50 ₺
G.ALTIN 2,878.50 ₺
BTC 62,972.65 $
ETH 2,452.00 $
BİST 9,900.25

Bayraktar KALKAN DİHA, 41. Uçuşta Büyük Başarı Kazandı

Gündem 8
Yayınlama: 2 Ağustos 2024 Cuma 17:15 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar KALKAN DİHA, Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı 41. uçuşunda orta menzil haberleşme testini başarıyla tamamladı. Keşif ve istihbarat görevleri için uygun olan bu drone, testlerine hız kesmeden devam ediyor.

Bayraktar KALKAN DİHA, 41. Uçuşta Büyük Başarı Kazandı

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: expecting ';' in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: expecting ';' in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : p in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Baykar'ın milli ve özgün tasarımı Bayraktar KALKAN DİHA, 41. uçuşunda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı, orta menzil haberleşme testini başarıyla tamamlayarak an itibariyle gurur tablosuna yeni bir zafer daha ekledi. Teknolojideki ilerlemelerle uluslararası arenada dikkat çeken Türk mühendislik kabiliyeti, yine kendini gösterdi.

Kabiliyetlerini test etmeyi sürdüren Bayraktar KALKAN DİHA, Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı 41'inci uçuşundaki orta menzil haberleşme testini de başarıyla tamamladı.

ANKARA (İGFA) - Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar KALKAN DİHA, testlerine hız kesmeden sürdürüyor.

Keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek Bayraktar Kalkan DİHA, 41'inci uçuşundaki orta menzil haberleşme testini başarıyla tamamladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, orta menzil haberleşme testinin gerçekleştirildiği anlara ilişkin videoyu paylaştı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">August 2, 2024

Baykar'ın başarılı seri testlerine bir yenisini ekleyen Bayraktar KALKAN DİHA, 41. uçuşunda orta menzil haberleşme testini tamamlayarak yeteneklerini bir kez daha kanıtladı. Keşif ve istihbarat alanındaki önemli görevlerde kullanılabilecek bu teknolojik harika, gelecekteki projeler için umut vaat ediyor. Selçuk Bayraktar'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı video, ülkenin teknoloji hamlesine destek verenlerin yüzünü bir kez daha güldürmeye yetecek nitelikte.

BENZER HABER