17 Nisan 2025 Perşembe
DOLAR 38.08 ₺
EURO 43.53 ₺
STERLIN 50.70 ₺
G.ALTIN 4,079.75 ₺
BTC 84,393.97 $
ETH 1,587.59 $
BİST 9,278.77

    Batman'daki Barajların Doluluk Oranı Yüzde 62'ye Çıktı

    YerelBatman 31
    Yayınlama: 9 Nisan 2025 Çarşamba 05:01 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Batman'da son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranı yüzde 62'ye ulaştı. DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın, Batman'ın sulama sezonuna hazırlandığını belirtti.

    Batman'daki Barajların Doluluk Oranı Yüzde 62'ye Çıktı
    ads

    Batman'da bulunan barajların doluluk oranı yüzde 62'ye çıktı! DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın, Batman'ın sulama sezonu için planlarını anlattı. Detaylar haberimizde!

    BATMAN-BHA DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın, son yağışlarla birlikte Batman’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 62’ye çıktığını söyledi. İl Koordinasyon Kurulu’nda DSİ’nin çalışmalarını anlatan Akın; “Batman’a ayrılan ödeneğimiz 270 milyon 252 bin TL'dir. Bugüne kadar 87 milyon TL harcamış bulunmaktayız. Parasal olarak yüzde 32 mertebesinde. Devam eden 11, ihale aşamasında da 22 adet projemiz var. Sulama sezonu öncesi biz kanallarımızı periyodik olarak temizliyoruz. Sonrasında da genel bir temizlik yapıyoruz. Barajlardaki doluluk oranı ise su seviyeniz şu anda yüzde 62 seviyesindedir. Bu seneki sulama sezonunu da günlük olarak takip ediyoruz. Gerekli uyarılarımızı da yaptık. Sulama sezonuna hazır bir şekilde girmeyi planlıyoruz.” dedi.

    DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın, Batman'da bulunan barajların doluluk oranının yüzde 62'ye ulaştığını açıkladı. Ödeneğin yüzde 32'si harcanmış olup, devam eden ve ihale aşamasında olan projelerle sulama sezonuna hazırlık yapılmaktadır. Batmanlı çiftçiler sulama sezonunu güvenle bekleyebilirler.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code